Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Algarve

200 km de tarm in sudul Portugaliei

Algarve

Zona Algarve se afla in sudul Portugaliei si cuprinde de la capul Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania aproximativ 200 km de tarm. In timpul verii zona atrage peste un milion de vizitatori anual. Centrul administrativ se afla la Faro, oras ce detine si aeroportul principal al zonei. Zona de litoral din partea de sud se intinde pe aproximativ 155 km si este renumita in intreaga lume pentru plajele sale curate, nisipul fin, apa nepoluata a oceanului si clima placuta in orice anotimp. Multe dintre plaje sunt clasificate BLUE FLAG, pentru calitatile ecologice de exceptie.

Nu departe de coasta se afla drumul spre cel mai inalt punct al regiunii Foia (902m). Acesta se afla putin mai sus de traditionalul sat Monchique. Zona de munte din aceasta regiune este cunoscuta pentru straturile de terase romane cu ziduri de piatra si granit unde sunt cultivate o mare parte din legumele specifice zonei.

Aceasta regiune a Portugaliei cuprinde urmatoarele statiuni renumite: Albufeira, Vilamoura, Lagos, Quarteira.

Datorita pozitiei privilegiate, aceasta provincie a fost considerata la un moment dat un regat de sine statator. A fost atacata si invadata de fenicieni, romani si mauri. Printul Henry Navigatorul, a considerat aceasta regiune drept locul ideal pentru a pozitiona scoala de exploratori care a demarat Era Descoperirilor acum 500 de ani

Top statiuni de vacanta in zona Algarve

Statiuni in zona Algarve

PLAJE IN ALGARVE

Exista atat de multe plaje cu nisip fin incat fiecare turist gaseste un loc pe coasta pe care sa-l considere perfect pentru vacanta sa. Plajele variaza de la mici golfuri protejate de stanci spectaculoase pana la intinderi nesfarsite de nisip fin. De asemenea, intrarea in apa variaza de la foarte lina la abrupta. In general, regula este ca, de la est la vest, de-a lungul coastei, plajele devin mai supuse la curenti de sezon. Deoarece plajele cele mai spectaculoase nu sunt accesibile direct din statiuni, va recomandam inchirierea unei masini si cautarea lor.

PRAIA VERDE – aceasta plaja se afla la vest de Monte Gordo si se intinde inspre orasul Tavira. Numele plajei vine de la copacii si vegetatia ce o marginesc. Este ideala pentru familii cu copii.

PRAIA ILHA DE TAVIRA – pentru unii, aceasta plaja este “bijuteria cea mai de pret” a zonei de la est de Faro. Este cunoscuta si sub numele de Praia das Cascas. O scurta calatorie cu barca ii va duce pe turisti din debarcaderul din Tavira pe aceasta incredibila fasie de nisip.

MEIA PRAIA – aceasta plaja se intinde pe jumatatea distantei dintre Alvor si Lagos, numele “Meia” insemnand “jumatate”. Zona este populata in special de windsurferi si surferi deoarece se afla, pe de o parte in golful deschis Lagos si, pe de alta parte, este protejata de promontoriul Ponta da Piedade.

PRAIA DA FALÉSIA – numele acestei plaje provine de la fascinantele stanci rosii scobite ce formeaza un fundal remarcabil pentru intinderile nesfarsite de nisip. Deoarece aceste stanci nu sunt foarte inalte, accesul la plaja nu este dificil. In plus, formeaza o bariera pentru vanturile ce bat dinspre nord. Plaja se intinde la vest de Vilamoura, inainte de a ajunge in Olhos de Agua.

PRAIA DA ROCHA – este probabil cea mai cunoscuta plaja din Algarve. Se intinde in partea sudica a orasului Portimao si, de-a lungul timpului, a fost largita artificial cu nisip adus din alte parti.

PRAIA DA GALÉ – o fasie ingusta de nisip fin, usor accesibila. Se afla la vest de Albufeira, intre golful Armacao de Pera si statiune.

PRAIA DE ALVOR – laguna albastra se afla situata in est, langa fostul orasel pescaresc Alvor, transformat acum intr-un centru turistic in voga, unde se regasesc inca restaurante bune pe faleza, ce servesc biban si sepie proaspat prinse si gatite pe uriasele cuptoare.