Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Atena

Leaganul clasic al civilizatiei

Despre Atena

Atena este cunoscuta atat ca leaganul clasic ai civilizatiei europene, datorita coloanelor sale de marmura, cat si ca un oras modern, cu mult beton si un trafic intens. Intre aceste doua extreme, dainuie un oras caleidoscopic in care influentele estice si vestice se intrpatrund in piete, cafenele si taverne, un oras construit pe ruine antice si cu biserici bizantine.

Atena este prima capitala culturala europeana (1985), locul in care anticul se intalneste cu modernul.

Distante:
Bucuresti – Atena = 1184 km (535 km pe autostrada)

Cand sa vizitati Atena:

Fiind un important centru cultural, Atena este vizitata de turisti pe tot parcursul anului. Vara multi vizitatori trec prin oras in drum catre insule, deci aceasta nu este cea mai potrivita perioada pentru o vizita: este foarte cald iar orasul devine aglomerat din cauza excursiilor de grup. Incercati sa mergeti fie primavara tarziu, fie toamna devreme, cand temperaturile sunt mi scazute si atmosfera mai relaxanta.

 

Shopping

Buticurile cochete ale creatorilor de moda se intind de-a lungul strazilor din Kolonaki. Talciocurile se afla in Monastiraki, Psiri si Thissio. In sud, in Glyfada, exista un bulevard de coasta, in stilul orasului Miami, cu reprezentante ale majoritatii magazinelor din centru, cu imbracaminte, incaltaminte, accesorii si cosmetice.
Duminica este ziua talciocului, fiecare cartier avand o piata stradala saptamanala, numita laiko, de unde se pot cumpara fructe, legume dar si alte obiecte casnice.
Grecia este renumita de asemenea pentru bijuteriile sale. Maestrii bijutieri, renumiti pentru lucrarile lor deosebite in aur, Lalaounis si Zolotas, au magazine de desfacere pe strada Voukourestiou, alaturi de marci internationale precum Bulgari si Gavello.

 

Suvenire

Plaka si Monastiraki sunt zonele cele mai bune pentru a cumpara cadouri traditionale precum articole artizanale, vaze, produse din piele dar si articole semnate de tinerii artisti greci.

Descopera temple si ruine antice

Obiective turistice in Atena

1. Acropole

Templele de pe “stanca sacra” a Atenei sunt considerate cele mai importante monumente ale lumii deoarece au influentat foarte mult arhitectura. Operele de arta din marmura au fost create la sfarsitul sec.V i.H., in timpul Epocii d Aur a Atenei, respectiv domnia lui Pericle. Majoritatea templelor au fost construite in cinstea Atenei, zeita orasului. Impresionand prin maiestuozitate, templele sunt decorate cu sculpturi deosebite ale zeilor.

2. Agora

Piata antica a Atenei, fondata in sec. VI i.H., a fost inima orasului timp de 1200 de ani. Era centrul tuturor activitatilor orasului, in cele mai diverse domenii: politica, filozofie, comert, arta, atletism. Acesta este locul de unde Socrate se adresa poporului, iar Sf. Pavel tinea predici. Spre deosebire de torida Acropole, zona plina de verdeata a Agorei este locul ideal pentru promenada, vizitatorul auzind parcaforfota care anima odinioara acest centru istoric.

3. Muzeul National de Arheologie

Aici se afla cea mai mare colectie de exponate arheologice, apartinand unora dintre cele mai cunoscute culturi ale lumii printre care comoara de aur din Micene si primele sculpturi ce redau complexitatea naturii umane. Se gasesc aici lucrari renumite din perioada Epocii de Bronz, scrise de Homer.

4. Muzeul de Arta Cicladica

Colectia de arta cicladica, cea mai mare din lume, prezinta cultura unei insule matriarhale ale carei icoane, vechi de 5000 de ani mai inspira si astazi artistii plastici.

5. Forumul Roman

Romanii au abandonat Agora antica si au creat acest centru comercial. Piesa sa de rezistenta este impunatorul Turn al Vanturilor, care adaposteste un ingenios ceas de apa.

6. Muzeul Benaki

Muzeul expune o colectie valoroasa de obiecte de arta elena, datand din Neolitic si pana astazi. El se afla intr-o vila neoclasica, bine restaurata, cu o istoriepalpitanta. Panorama de pe acoperis este superba.

7. Kerameikos

Aflat la marginea orasului, cimitirul clasic al Atenei ofera o perspectiva fascinanta a vietii si a mortii cu mormite somptuoase cu sculpturi. Se pot vedea temple, drumuri sacre dar si un bordel antic.

8. Muzeul Bizantin

Istoria bogata si complexa a Imperiului Bizantin este redata prin maretia operelor prezentate de la lucrari in metal complexe la icoane splendide.

9. Colina Filopappos

Aflat in centrul orasului, acest loc este un prilej de repaus in natura, cu o priveliste minunata si cu monumente reprezentative pentru cultura antica, bizantina si moderna.

10. Templul lui Zeus Olimpianul

Templul urias al Greciei antice se afla langa arcul monumental care impartea Atena intre eroul grec eseu si imparatul roman Adrian.