Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Azore

Gheizere si piscine naturale cu apa termala

Azore

Arhipelagul Azore apartine Portugaliei si este amplasat in Oceanul Atlantic, la 1500 km de Lisabona si 3900 km de coasta Americii de Nord. Insulele Flores reprezinta cel mai vestic punct din Europa, desi geografic acestea sunt amplasate pe falia nord-americana.
Arhipelagul Azore este compus din 9 insule raspandite pe o distanta liniara de 600 km definind o suprafata economica de 1.100.000 km2.

Arhipelagul Azore are o origine vulcanica iar Insula Santa Maria are la origine si contributia recifului de corali. Daca se calculeaza altitudinea muntilor de la baza oceanului, Insulele Azore si Madeira sunt printre cele mai inalte formatiuni de pe planeta. Arhipelagul Azore si Arhipelagul Madeira sunt cele doua regiuni autonome ale Portugaliei.

Top statiuni de vacanta in Azore

Insulele Arhipelagului Azore

1. Insula Sao Miguel
Insula Sao Miguel este cea mai mare insula a Arhipelagului Azore, avand o suprafata de 759 km2, cu o lungime de 65 km si o latime de 16 km iar cel mai mare oras este Ponta Delgada. Cele mai mari cratere ale celor „7 orase” sunt Fogo si Furnas, unde gasiti minunatele lacuri cu apa limpede cristalina.
Insula Sao Miguel este insula cu cea mai vasta oferta turistica. Orasul cosmopolit Ponta Delgada ofera turistilor un amestec contemporan cu un iz istoric, o arhitectura frumoasa, cafenele pe coasta oceanului, restaurante, baruri si cluburi. Dintre activitatile turistice pe Insula Sao Miguel puteti alege excursia de monitorizare a balenelor sau inot cu delfinii, plimbari in natura, scufundari, pescuit, jeep safari, navigare, snorkeling, golf si multe altele.
Cea mai buna perioada de vizita este iunie – octombrie, iar perioada mai putin recomandata este din februarie pana in mai cand vremea este mai ploioasa.
Lacul Furnas este inconjurat de un tarm inflorit iar zona este bogata in izvoare fierbinti oferind turistilor posibilitatea de a savura bucataria traditionala prin coacerea mancarii in pamantul fierbinte. In orasul Furnas se gasesc spectaculoasele gheizere ce improasca apa fierbinte.
Parcul Terra Nostra, amplasat in spatele hotelului cu acelasi nume este unul dintre cele mai frumoase din Portugalia si poate din Europa. Parcul este alcatuit din lacuri micute si izvoare presarate cu flori colorate si exotice precum si de arbori foarte batrani. Intrarea in parc costa 5 euro / persoana dar va puteti delecta in piscina naturala cu apa termala.
Nordeste este un oras frumos cu multe puncte de belvedere: Ponta da Madrugada, Ponta do Sossego, Salto da Farinha, Ponta do Estorninho.
Pico da Vara este cel mai inalt punct de pe Insula Sao Miguel, la o altitudine de 1105 m si se ajunge pe un traseu fabulor de maxim doua ore. Pico da Vara este o rezervatie naturala si este nevoie de o autorizatie obtinuta de la autoritati.
Sete Cidades este cel mai mare crater vulcanic din Arhipelagul Azore cu un perimetru de 12 km.
Plajele de pe Insula Sao Miguel unde puteti inota sunt chiar langa Ponta Delgada, Ribeira Grande (locul preferat pentru surf) Agua DAlto din Agua de Pau, Vinha dAreia din Vila Franca do Campo, Moinhos din Porto Formoso, Mosteiros si Ribeira Quente.

2. Insula Santa Maria
Santa Maria este a treia cea mai mica insula din Arhipelagul Azore, cunoscuta si ca Insula Galbena si are o suprafata de 97 km2 si aprox 5500 de locuitori.
Golfurile Maia si San Lourenco sunt printre cele mai frumoasa golfuri ale Arhipelagului Azore.
Anjos este satul in care s-a oprit Cristofor Columb la intoarcerea din America.
Praia Formosa este o plaja de culoarea galben, una dintre cele mai frumoase plaje din Arhipelagul Azore.

3. Insula Terceira
Insula Terceira Island are o suprafata de 382 km2 si aproximativ 58000 de locuitori, fiind a treia cea mai mare insula din Arhipelagul Azore. In Algar do Carvao gasiti faimoasele grote adanci de pana la 100 de metri cu stalactite si stalagmite si un lac interior.

4. Insula Graciosa

5. Insula Sao Jorge

6. Insula Pico

7. Insula Faial

8. Insula Flores

9. Insula Corvo