Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Bologna

Orasul Rosu

Bologna

Bologna este una dintre cele mai bine conservate cetati istorice din nordul Italiei si este capitala regiunii Emilia- Romagna. Bologna este cunoscuta pentru viata sa culturala si universitara, dar si pentru gastronomia locala.

Bologna – Orasul rosu (denumit dupa culoarea acoperisurilor si fatadelor sale) este locul perfect pentru plimbari. Cladirile cu arcade vechi de piatra si caramida alaturi de formele arhitecturale moderne fac din Bologna un oras cu traditie.

Bologna - Atractii turistice

Obiective turistice in Bologna

1. Piazza Maggiore

Piazza Magiore din Bologna, construita in anul 1563 din marmura si bronz, este cea mai veche si cea mai faimoasa piata din regiune. Este locul perfect pentru a admira oamenii, servind o cafea la una dintre terasele elegante de aici. In Piazza Maggiore gasiti Fantana lui Neptun, una dintre cele mai frumoase fantani din lume. Monumentul impresioneaza prin statuile amplasate deasupra bazinului cu apa, ce-l reprezinta pe Neptun cu tridentul sau, copilasi cu delfini si patru sirene.

Piata este inconjurata de cladiri impunatoare, printre care se numara Palazzo d’Accursio, Big Ben-ul Bologniei, Palazzo Podesto din secolul XIII, Palatul avocatilor si Biserica gotica San Pietro.

Intrarea este libera.

 

2. Due Torri

 

Bologna avea in trecut peste 200 de turnuri , dovezi ale puterii si bogatiei aristocratiei locale. Astazi au mai ramas doar 30 , majoritatea incorporate in palatele construite ulterior. Cele mai cunoscute turnuri sunt Asinelli cu o inaltime de 98 de metri si Garisendo (47 m), ambele reprezentand simboluri ale Bologniei. Turnul Asinelli are 498 de trepte de lemn pe care daca le urcati veti avea partea de o priveliste minunata asupra orasului.

Urcare in turnul Asinelli: 3 euro

3. Cartierul Universitar

 

Cel mai important obiectiv cultural- cartierul Universitar atrage, an de an, numerosi turisti si studenti. Aici se gaseste cea mai importanta si cea mai veche universitate din lume, fondata in anul 1088. Denumita initial Studio, universitatea este locul unde au invatat artisti celebri precum Dante, Boccaccio, Petrarca, Thomas Becket, Erasmus din Rotterdam si Copernic.

4. Biserica San Petronio

 

Biserica San Petronio, situata in Piazza Maggiore, are o inaltime de 60 m si o lungime de 132 m, cu o capacitate de 28 de mii de persoane. Biserica poarta Hramul Sfantului Petronius, sfant protector al orasului Bologna. Aici puteti admira sarcofagul Elisei Bonaparte, sora lui Napoleon Bonaparte si 3 sculpturi realizate de Michelangelo Buonarroti.

Daca vreti sa vizitati Italia, pe langa Bologna puteti opta si pentru Florenta, un oras foarte frumos, cunoscut pentru istoria si importanta sa in Evul Mediu si in Renastere.