Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP

Cazanele Dunarii

Defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați

Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii reprezinta un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Au o lungime de circa 9 km iar in unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m fiind flancata de pereti verticali spectaculosi. În această zonă apa curge mult mai repede și ajunge la adâncimi respectabile, chiar și de 75 de metri.

Cazanele Mari au o lungime de aproximativ 4 km, încadrându-se între masivele Ciucarul Mare (pe teritoriul României) și Veliki Strbac (Serbia). La baza peretelui de calcar ce flanchează această porțiune a Cazanelor Mari se afla peșterile Gura Ponicovei și Veterani.

Cazanele Mici se întind pe o lungime de aproximativ 3 km, fiind poziționate între masivele Ciucarul Mic (România) și Mali Strbac (Serbia). Cazanele Dunării și masivele Ciucarul Mare / Ciucarul Mic fac parte din Parcul Natural Porțile de Fier.

Top 5 atractii turistice la Cazanele Dunarii

Obiective turistice la Cazanele Dunarii

Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat în stȃncă, Chipul lui Decebal, statuia având dimensiunile 55 m înălţime şi 25 m lăţime. Statuia este de 3 ori mai înaltă decât Colosul din Rodos, dar e cu 6 metri mai mică decât Statuia Libertăţii din New York. Ideea construirii acestei statui i-a aparţinut omului de afaceri român Iosif Constantin Drăgan şi a durat 10 ani (1994-2004) pentru ca cei 12 sculptori-alpinişti să o termine.