Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Copenhaga

Probabil cel mai frumos oras

Copenhaga

Copenhaga este capitala Danemarcei, fiind cea mai vizitata zona a Scandinaviei si considerat cel mai curat oras din lume. Copenhaga este situata pe doua insule, aflandu-se atat pe coasta estica a Sjaelland cat si pe insula Amager. Este un oras elegant, gazda a mai multor evenimente si festivaluri, cum ar fi: Carnavalul Orasului, Festivalul Golden Ages, Festivalul de Jazz si multe altele.

Copenhaga este locul in care trecutul reuseste sa se imbine cu prezentul intr-un mod aproape perfect, combinand arhitectura veche cu cladirile moderne.

Avem mai multe variante de zbor din Bucuresti catre Copenhaga. Varianta low cost presupune un zbor Blue Air ce aterizeaza pe Aeroportul din Copenhaga si un zbor Wizz Air ce aterizeaza in Suedia, la Malmo. Transferul de la aeroport, cu autobuzul, pana in Copenhaga dureaza aproximativ o ora si se traverseaza faimosul Pod Oresund ce se trasforma in tunel. Varianta cu zbor direct Bucuresti – Copenhaga trebuie rezervata cu mult timp inainte de plecare pentru a gasi tarife accesibile. Pentru a ateriza in aeroportul din Copenhaga se mai gasesc zboruri cu escala la Praga cu tarife accesibile sau zborul direct .

Cel mai vizitat oras din Scandinavia

Obiective turistice in Copenhaga

Turnul Rotund este cel mai vechi observator astronomic in functiune din Europa functionand inca din 1642. Se urca in spirala, pe un culoar inclinat iar sus ai o vedere excelenta asupra orasului. Amatorii de senzatii tari pot admira privelistea din interiorul turnului stand pe o platforma de sticla.

Biserica Mantuitorului a fost construita in 1694 din caramida rosie si are o turla inalta de 90 m iar pentru a admira privelistea se urca 400 de trepte in spirala, ultimele 150 inconjurand turla pe dinafara.

Christiania are o populatie de vreo 1.000 de locuitori, alcatuita din oameni care, incepand cu anii 1970, au ocupat o zona dezafectata a orasului. Christiania are baruri, restaurante si sali de concert, e pietonala, cu pasaje inguste – mai mult carari decat strazi – printre o multime de cladiri viu colorate, desavarsita ilustrare a spiritului boem al zonei. Aici fotografiatul este strict interzis.

Parcul de distractii Tivoli este al doilea ca vechime din lume (inaugurat in 1843) si vizitat de toti europenii care-si puteau permite calatorii in strainatate. Parcul Tivoli este cel mai vizitat parc de distractii din Scandinavia si al treilea – ca numar de vizitatori – din Europa.

Mica Sirena este una dintre cele mai fotografiate statui din intreaga lume. Statuia are o inaltime de 1.25 m si a fost creata de catre sculptorul Edvard Eriksen in anul 1913. Statuia a trecut prin multe momente dificile, in 1964 fiindu-i furat capul iar in 1984 i-a fost amputat un brat. Este un simbol important din Cpenhaga si victima a protestelor si a vandalismului.

Gradina Botanica din Copenhaga este amplasata in centrul orasului si intrarea este gratuita. Aici puteti admira plante rare si exotice, precum si o colectie de plante carnivore. Gradina Botanica se intinde pe o suprafata de 10 hectare si este un loc minunat pentru plimbare, indiferent de starea vremii.