Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP

Costa Azahar

Linia de coasta a provinciei Castellón si Valencia

Costa Azahar

Costa Azahar se afla la nord de Costa Blanca si formeaza o parte a liniei de coasta a provinciei Castellón si Valencia. Printre orasele cunoscute de aici mentionam Peniscola, Benicassim, Castellón de la Plana, Sagunt, Valencia si Cullera. Costa del Azahar nu a suferit aceeasi dezvoltare precum Costa Blanca, Costa Brava sau Costa del Sol. Zona rurala din Costa del Azahar este ideala pentru practicarea turismului si este ideala pentru activitati precum plimbarea cubicicleta, escalada, rafting.

Peníscola, cunoscuta ca “Orasul Marii” este printre cele mai cunoscute statiuni din Costa Azahar. Castelul medieval de aici este inconjurat de case cu ziduri albe si formeaza regiunea “veche” a orasului. In prezent, Peñíscola se bazeaza pe turism pe plan economic, desi pescuitul este o activitate importanta pentru locuitorii sai. Castelul vechi este cel mai cunoscut obiectiv din Peñíscola, acesta a inceput sa fie construit din 1294 si a fost terminat in 1307. Acest castel este cunoscut din 2 motive: 1) pentru ca a fost “scaunul” lui Papa Benedict al XIII-lea (Papa Luna); iar 2) pentru ca a fost folosit pentru filmarea filmului epic “El Cid”. Peñíscola are multe de oferit in afara de castel si regiunea veche a orasului. Aici exista o plaja excelenta de nisip de 5 km lungime, fiind recomandata pentru familii. Pe aceasta plaja se gasesc restaurante, cafenele, magazine.

Benicassim este o statiune amplasata in provincia Castellón, la 13 km nord de Castelló de la Plana. Benicassim este cel mai bine cunoscut pentru “Festivalul international de muzica rock” care are loc in august. Benicassim are o populatie in jur de 14000 de locuitori si se bazeaza in mare pe turism din punct de vedere economic. Benicassim are doua plaje nisipoase foarte fine (San Vicente si Playa Almadrava) si faciliati pentru sporturile nautice, precum si un parc acvatic “Aquarama”. Printre locurile de vizitat in Benicassim se numara castelul antic Montremós care a fost construit de mauri in secolul X deasupra unei fortarete romane, Turnul San Vincent din secolul XV si Biserica Parohiala neoclasica construita in secolul XVIII.

Top statiuni de vacanta in Costa el Sol

Obiective turistice Costa el Sol

Cele mai cunoscute plaje din Costa del Azahar sunt in: Vinaros – Peniscola – Oropesa del Mar – Benicassim (Playa Voramar; Playa Almadrava; Playa Torre San Vicente; Playa Heliopolis) – Castellon – Valencia – Gandia – Oliva