Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP

Costa del Sol

160 km de coasta in sudul Spaniei

Costa del Sol

Costa del Sol este cea mai populara zona turistica din partea continentala a Spaniei. Cea mai buna dovada in acest sens este faptul ca aici exista mai multe ski jet-uri pe cap de locuitor decat oriunde altundeva in Europa.

In ultimul deceniu, numarul turistilor care au vizitat anual cel putin una dintre statiunile Costei del Sol nu a scazut niciodata sub 7 milioane.

Motivele care i-au determinat pe cei mai multi dintre ei sunt statiunile de un rafinament aparte, cu plaje cu nisip fin si ape limpezi, peisajele spectaculoase, infrastructura turistica excelenta si o viata de noapte greu de egalat.

Costa del Sol este recunoscuta drept paradis al jucătorilor de golf. De aceea, unul dintre numele ei informale este „Costa del Golf ”.

Aici se gaseste cea mai mare concentrare de terenuri de golf din Andaluzia si de pe continentul european.

Geografie pe scurt

Situata in partea de sud a Peninsulei Iberice in zona vestica a Marii Mediterane, Costa del Sol ocupă 161 de kilometri de coasta.

Este situata intre Costa de la Luz si Costa Tropical, in comunitatea autonoma Andaluzia si cuprinde orasele de coasta si comunitatile de-a lungul tarmului mediteranean a provinciei Malaga, ajungand pana la provinciile vecine, Granada si Cadiz.

Zona de vest a Costei del Sol este cea mai cosmopolita. Incepe la Malaga si se intinde spre vest pana la frontiera cu orasul Cadiz.

Statiunile sale la vest de Malaga sunt Torremolinos (15 km), Benalmadena (22 km), Fuengirola (27 km), Mijas (31 km), Marbella (58 km), Estepona (85 km), si Manilva (97 km).

Toate aceste orase, de la Nerja la Manilva, sunt conectate de autostrada de coasta.
Istorie

Localitatile din regiune dateaza din epoca bronzului. Coasta a fost invadata de-a lungul vremii de fenicieni, greci, romani, cartaginezi, vandalii, vizigotii si mauri.

Influentele si amprenta acestora sunt evidente in cultura si arhitectura Costei del Sol. Din punct de vedere istoric, populatia de aici a trait in satele de pescuit si in muntii de-a lungul coastei.

Multe dintre satele din apropierea coastei s-au transformat in statiuni elegante, dar cu toate acestea si-au pastrat farmecul lor arhaic.

Comunitatile ascunse in zonele muntoase au pastrat vechile traditii, mostenite de la stramosii lor romani, iberici si mauri, extrem de atractive pentru turistii mai aventurosi.

Cele mai multe orase au inceput ca fortificatii si, de-a lungul secolelor, multe dintre acestea si-au dezvoltat agricultura, insistand pe producerea de ulei de masline, fructe si legume.

Portul din Malaga dateaza din anul 600 i.Ch. si este un punct de oprire pentru multe croaziere.

Pe Costa el Sol exista in prezent peste 30 de centre comerciale, dintre care majoritatea sunt situate la intrarile in orasele mai mari.

Majoritatea zonelor urbane centrale sunt o alta zona indicata pentru iubitorii de shopping, cu o serie de buticuri si magazine de specialitate.

In plus, cele mai multe orase si sate au piete stradale saptamanale, care vand de la produse alimentare proaspete la ceramica.

Costa del Sol poate fi un loc minunat pentru cei care vor sa viziteze magazinele mari de moda, iar statiunea cea mai indicata pentru acestia este Marbella.

Tot de-a lungul coastei vei gasi magazine pline de marfuri din piele, de la posete la pantofi.
Mancarea

Gastronomia de pe Costa del Sol este specifica zonei mediteraneene.

Cele mai bune sardine si cel mai bun vin dulce se gasesc in Malaga, iar in Almeria se cultiva cei mai buni castraveti si cele mai gustoase rosii.

Mancaruri traditionale sunt: gazpacho, care este o supa de rosii refrigerata, servita cu legume taiate cuburi.

Rabo de toro este un estofado din coada de taur (tocana), care se manancă dupa lupte de tauri, folosind drept materie prima animalele ucise in ziua respectiva.

Arroz marinero este orez cu fructe de mare servite intr-un cazuela (oala mare cu capac). Ar putea avea almejas (scoici), mejillones (midii) sau gambas (creveti).

 

 

De vizitat:
Castel Colomares
Castel Colomares
Granada Alhambra
Malaga
Nerja, Costa del Sol
Port yachturi din Costa del Sol
Ronda, Costa del Sol
Fuengirola, Costa del Sol
Moshee, Cordoba

– Excursie in Cordoba

– Excursie in Mijas

– Excursie la Motril

– Excursie la Sierra Nevada

– Excursie la Sevilia

– Excursie în Granada

Top statiuni de vacanta in Costa el Sol

Obiective turistice Costa el Sol

Plaje

Cu doar cateva exceptii, aici nu vei gasi plaje pustii, in schimb toate sunt atent intretinute, curatate periodic, cu salvamari, baruri pe plaja si cabine de dus.

Printre plajele din Malaga plaja La Malagueta iese in evidenta. Este situata in centrul orasului Malaga, are o lungime de 1,5 km si este acoperita cu nisip fin.

In Marbella , exista plaje cu nisip auriu: Plaja Guadalmina, cu nisip, Playa de Linda Vista cu nisip si pietricele, Playa del Cortijo Blanco.

Cele doua plaje, Rio Verde si Duke, sunt printre cele mai bune din oras, iar Plaja din Faro, La Fontanilla si Venus sunt cele mai centrale din Marbella.

Plajele din Las Chapas, Artola si Cabopino (aceasta din urma, singura plaja de nudisti din Marbella) sunt acoperite cu nisip fin, auriu si pietricele.

Playa del Cristo din statiunea Estepona este o plaja cu nisip. Costa Natura este singura plaja de nudisti din Estepona si e situata intre plajele Guadalobon si Arroyo Vaquero.