Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Durres Albania

Cel mai vechi oras din Albania

Durres Albania

Durres este cel mai vechi oras din Albania, al doilea cel mai mare oras, foarte important din punct de vedere economic. Durres este amplasat pe coasta centrala din Albania, la aprox 33 km de Tirana, in cel mai apropiat punct de Bari (186 mile) si Brindisi (124 mile) – Italia. Exista curse de ferryboat zilnice din Durres catre Bari. Populatia orasului Durres numara aproximativ 200000 de persoane.

Traseu transport individual Bucuresti – Durres (957 km, dintre care 106 km pe autostrada)
Bucuresti – Giurgiu, Ruse – Obretenik – Sofia – MACEDONIA, Kriva Palanka – Skopje – ALBANIA, Perrenjas – Durres

Plajele din Durres atrag anual peste 600000 de turisti. Cel mai mare amfiteatru din Balcani se afla in Durres, in apropierea portului si este monument UNESCO.

Top Atractii turistice Durres Albania

Obiective turistice Durres Albania

Orasul Durres a fost fondat in 625 i.H. De catre corintieni si de vechii locuitori ai Insulei Corfu sub numele de Epidamnus. In secolul 3 i.H. romanii au cucerit orasul numindu-l Dyrrhachium. In sec VIII d.H. orasul Durres era sub dominatie bizantina iar in sec XIV a fost ocupat de venetieni. In anul 1501 Imperiul Otoman a capturat orasul, tinandu-l sub dominatie timp de 412 ani. In 1915, in Primul Razboi Mondial, Durres a fost ocupat de italieni iar in 1916 de catre austrieci si recuperat de italieni in 1918. In 1938 trupele italiene au folosit orasul Durres ca punct de dezarmare in invazia asupra Albaniei. In 1940 in timpul invaziei italienilor asupra Greciei durres a suferit distrugeri enorme.