Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Florenta

Locul Renasterii italiene

Florenta

Orașul Florența se află pe râul Arno și este considerat locul Renașterii italiene; de fapt a fost numită Atena din Evul Mediu și a fost mult timp sub conducerea Familiei Medici. In 1339, Florenta a devenit primul oras din intreaga Europa care a avut strazile pavate. Din 1865 până în 1870 orașul a fost de asemenea capitala Regatului Italiei. Centrul istoric al Florenței atrage anual milioane de turiști și a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial în 1982. Florența este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Centrul istoric din Florența conține numeroase piețe elegante, palate renascentiste, academii, parcuri, grădini, biserici, mânăstiri, muzee, galerii de artă și ateliere. Orașul a fost de asemenea nominalizat, potrivit unui studiu din 2007, ca cea mai dorită destinație turistică din lume.

Toscana, regiunea unde este amplasata Florenta, este casa celor mai bune vinuri si branzeturi. Cateva feluri de mancare tipice zonei sunt: Bistecca alla Fiorentina, un antricot preparat la gratar, Crostini Toscani, adica niste bucati mici de paine cu pate de pui, si Tagliata, o friptura de vita servita cu bucatele de parmezan.

Florenta - Atractii turistice

Obiective turistice in Florenta

Marele sculptor Donatello si pictorii Rafael si Michelangelo s-au nascut in Florenta precum si exploratorul Amerigo Vespucci, filozoful Niccolo Macchiavelli, astronomul Galileo Galilei si designerii vestimentari Guccio Gucci, Roberto Cavalli si Salvatore Ferragamo.

Printre locurile care trebuie vizitate avem Turnul cu clopot Giotto si turnul Signiorii, Fantana lui Neptun; Palzzo Vecchio, Palatul Pitti si Catedrala Sfanta Maria del Fiore. Catedrala Sfanta Maria del Fiore a fost construita dupa tiparul catedralelor din Piza si Siena, iar la final a fost cea mai mare din Europa deoarece putea gazdui peste 30 de mii de oameni inauntru. Catedrala Sfanta Maria este construita in stil gotic si decorata cu marmura de culoare rosie, verde si alba.