Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Halkidiki Athos

Zona sfanta Muntele Athos

Halkidiki Athos

Muntele Athos – Ouranoupoli

Distanta Bucuresti – Ouranoupoli: 886 Km

Ouranoupoli este un orasel amplasat in Halkidiki, Peninsula Muntele Athos (bratul nordic al Peninsulei Halkidiki), la 145 Km de Salonic. In Ouranoupoli drumul se termina brusc deoarece incepe zona sfanta Muntele Athos.

Ouranoupoli a facut parte din Muntele Athos pana in anul 1922 cand aprox 50 de familii, refugiati greci din Asia Minor, au ajunj aici sub protectia Ligii Natiunilor. Pamantul le-a fost daruit de comunitatea Munetelui Athos si fiecare familie a primit o casa cu un dormitor, o parcela arida si 10 oi; 4 ani mai tarziu au venit si alte familii. Neavand drum construit Ouranoupoli era un sat izolat. In 1947 localnicii au pus mana pe sape si lopeti si au construit un drum. Astfel si-au facut aparitia si primii turisti.

Top 5 hoteluri All Inclusive in Halkidiki Athos

Recomandari de cazare in Halkidiki Athos

Cel mai important monument din Ouranoupoli este Turnul fortificat de origine bizantina. Aici a locuit timp de multi ani o familie care a venit sa ajute refugiatii si urma sa petreaca o vara frumoasa pe una din insulele din apropiere. Au fost fascinati de Turn si s-au mutat aici ajutand comunitatea locala cu medicamente si diverse activitati. Astfel s-a dezvoltat cu succes productia de covoare lucrate manual. Familia Loch a ramas in Turn pana la sfarsitul vietii.

Frumuseta orasului Ouranoupoli se datoreaza plajelor lungi cu nsip, marii limpezi si insulitelor nelocuite ce asteapta sa fie descoperite.

Ouranoupoli se adreseaza in special turistilor care vor sa viziteze Muntele Athos, sa se relaxeze pe plajele cu nisip si vor sa descopere frumusetile unei insule nelocuite.