Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Halkidiki Kassandra

Loc de pelerinaj si vacanta la mare

Halkidiki Kassandra

Distanța dintre România și Kassandra este de 949 km și poate fi parcursă în aproximativ
15 ore si 4 minute.
Dacă vorbim despre plaje, atunci putem spune faptul că există o varietate nemaipomenită în peninsula Kassandra.
Dacă doriți relaxare dar și un peisaj de vis atunci aici gasim cele mai spectaculoase plaje: unele cu nisip fin, altele unde predomină stânci abrupte și altele mai îndepartate care sunt complet goale, așa numitele ,,plaje virgine’’. Cea mai ușoară cale de a ajunge la aceste plaje este cu ajutorul unei biciclete; ele sunt foarte practice în aceste locuri, bineînteles sunt multe zone de unde puteți să le închiriați.

Turnul bizantin Agios Pavlos din Halkidiki, trebuie ratat deoarece are o istorie plina de mister. Ceea ce trebuie știut este faptul că nu se știe cu exactitate când a fost construit. De acest turn se spune de către localnici că s-ar fi construit în jurul anului 1407. Ceea ce este interesant, este fapul că zona a fost oferită mânastirii St. Pavel, iar calugarii acelei mânastiri s-au ocupat de construirea lui. Turnul Bizantin din Agios Pavlos are o arie la baza de 50 de metri pătrați și o înalțime de 17 metri. Un plus pe care îl are acest turn este acela că în fiecare vara au loc spectacole culturale, în cadrul festivalului Kassandras.

Vechiul sat tradițional Athytos este plin de istorie și totodata de legende. Destinația este cunoscută datorită caselor tradițonale grecești cu o arhitectură folk, străduțele pietruite sunt precum portalele care traversează turistul într-o poveste cu adevărat spectaculoasă. Plaja acoperită de nisip fin și apele cristaline fiind un alt atu al zonei. Afitos, a fost cel mai populat sat din Kassandra, datorită structurilor sale religioase. Câteva dintre exemple cum ar fi: Biserica Sf. Dimitrie în centrul Afitos, Capela Sf. Gheorghe, etc.

O atracție turistică ce oferă și o legendă zonei este Capela Fecioarei Maria de pe litoralul Skioni, persoanele atrase de mituri și mister o pot vizita.

Top 5 hoteluri All Inclusive in Creta

Recomandari de cazare in Creta

Stațiunea Pefkohori este localizată la o distanță de 100 km de Salonic. Stațiunea Pefkohori iși întampină turiștii cu un peisaj ce se întinde de-a lungul plajei. Tot acolo se afla foarte multe baruri , restaurant și magazine.
Pefkohori a fost ars din temelii de către pirați, de unde și denumirea sa, care se traduce prin „pamant ars”. Satul a fost cel care a reușit să reapară, el a devenit o oază pentru turistii dornici de relaxare . Zona ce înconjoară satul este considerată un adevarat paradis, cu peisaje încântătoare având plaje de vis și temperaturi prietenoase.

Centrul orașului Kallithea , se află la o distanță de 3 km de centrul orașului Atena și la 3 km în partea de nord-est de Pireu. Kallithea de Sud, este asociată cu dezvoltarea muzicii folk grecești.

Agia Paraskevi, este numită după biserica cu același nume, care are picturi minunate ce înveselesc întreaga structură .
În afară de biserică, se gasesc numeroase taverne unde specialitățile locale sunt la ,,mama lor,, . Se pot savura într-o atmosferă plăcută, diverse gustări și băuturi tradiționale cum ar fi: ouzo și tsipouro. Totodată, se pot admira niste locuri de-a adreptul încântatoare ce merită vizitate.Tot aici avem un spa termal care iți oferă multe beneficii. Se pot face tratamente de întinerire și tratamente medicale, puteți profita de un peisaj extraordinar al pădurii de pini și puteți admira o priveliște superbă a Mării Egee.