Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Helsinki

Capitala Finlandei

Helsinki

Despre Helsinki

Helsinki este capitala Finlandei si este un oras plin de viata. Orasul este amplasat in partea de sud a tarii, pe malul golfului Finic. Helsinki a luat nastere in 1550 si este capitala Finlandei din 1812 si are asemanari arhitecturale cu Sankt Petersburg deoarece Finlanda a fost anexa Rusiei.

Informatii Utile Helsinki

Transfer aeroport Helsinki
Autobuzele Finnair City Bus pleacă din aeroport de la Terminalul 2, Platforma 10 şi Terminalul 1, Platforma 1 la fiecare 20 de minute (toată ziua, mai puţin intervalul orar 01.10-05.45). Călătoria până în centrul oraşului costă aprox. 6 euro şi durează 30 de minute.

Helsinki Card
Pentru cei care preferă să folosească mijloacele de transport în comun şi să viziteze multe muzee, Helsinki Card este alegerea perfectă. Acest card oferă intrare gratuită şi audio-guide la peste 50 de muzee, transport gratuit prin oraş, dar şi reduceri la magazinele partenere, restaurante sau tururi pentru turişti. Cardul poate fi cumpărat de la hoteluri, de la centrele de informare turistică, din aeroport sau de la Zepelin Tour.

Un oras nordic cu influente rusesti

Obiective turistice in Helsinki

Piața Centrală a Senatului

Piața Senatului se află de-a lungul bulevardului Aleksanterinkatu. Catedrala a fost renovată și arată mai bine ca oricând cu cei 12 apostoli pe acoperiș care supraveghează de sus întreg orașul. Partea vestica Pietei este ocupată de Universitatea din Helsinki, inspre est este Consiliul de Stat iar în sud gasim fosta Primărie. În centrul pieței se poate admira statuia țarului Alexandru al II-lea.

 

Cladirea Parlamentului

Cladirea Parlamentului a fost inaugurată in 1931 și este o combinație între stilul neoclasic și modernismul secolului al XX-lea. Marti si vineri se poate urca la balconul public, iar sambata si duminica au loc tururi ghidate.

 

Bulevardul Aleksanterinkatu

Bulevardul Aleksanterinkatu, cunoscut ca Aleksi, este principala artera orasului Helsinki. Este ideal pentru plimbare si pentru shopping iar in weekend aici veti gasi targuri.