Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Istanbul

Centrul cultural si financiar al Turciei

Istanbul

Distanta Bucuresti – Istanbul: 745 km (322 km pe autostrada).
Istabul, cu o populatie estimata de peste 16 milioane de locuitori, este centrul cultural si financiar al Turciei. Orasul este localizat pe ambele parti ale stramtorii Bosfor formand un pod atat fizic cat si cultural intre Europa si Asia. Istanbul este cel mai mare oras din Europa si unul dintre cele mai mari din lume in ceea ce priveste numarul de locuitori.

Transport

Cu avionul:
Aeroportul Istanbul Ataturk este situat la 20 km de centrul orasului. Exista mai multe variante pentru a ajunge in Istanbul, cu taxi, cu autobuzul expres, autobuzul 96T sau cu metroul. Durata calatoriei este de aprox 1 ora. Trebuie sa fiti atenti sa nu fiti pacaliti la aeroport deoarece exista autobuze private care va costa mai mult decat un taxi.
Aeroportul International Sabiha Gokcen este situat in partea asiatica a orasului Istanbul. Puteti ajunge in centru cu autobuzul expres, durata calatoriei fiind de 1 ora. O modalitate mai ieftina de transfer o reprezinta autobuzul E10 care va duce pana la Kadikoy in 70 min. De aici trebuie sa luati feribotul pana la Eminonu sau Karakoy.
Cu trenul:
Bucuresti – Istanbul: 12:16 – 08:19; de obicei are aprox. 2 ore intarziere.

Top 10 Atractii turistice Istanbul

Obiective turistice Istanbul

1.Muzeul Kariye (Biserica Chora) – este o biserica ce dateaza din sec XI si este cunoscuta pentru scenele remarcabile din mozaic care prezinta viata lui Iisus si a Fecioarei Maria.
2.Pielaria Prens – o afacere de familie de trei generatii. Buticul este amplasat in cartierul Marelui Bazar si produce si comercializeaza imbracaminte din piele si balana atat pentru femei cat si pentru barbati. Aici gasiti un design autentic, traditional si modern, specific turcesc.
3.Moscheea Albastra – este numita astfel din cauza interiorului sau. Aceasta cladire impunatoare a fost construita pentru a concura cu Biserica Hagia Sophia ce se afla vizavi.
4.Biserica Hagia Sophia
5.Palatul Topkapi – este o structura impunatoare si istorica, avand multe povesti de zis. Palatul a fost construit in 1459 de catre Sultanul Mehmet II care a cucerit Istandulul in 1453. A fost palatul pricipal folosit de Sultan si familia sa. Exista foarte multe zone in acest complex printre care cele mai interesante fiind saloanele si zona haremului.
6.Yerebatan Sareyi – Cisterna subterana, reprezinta constructia care aproviziona cu apa locuitorii orasului de odinioara. Astazi este un obiectiv turistic vizitat frecvent.
7.Muzeul de Arheologie, pe langa faptul ca este primul muzeu din Turcia, este si unul dintre cele mai mari muzee din lume, detinand peste un milion de lucrari. A fost deschis pentru public in 1891 si gazduieste artefacte grecesti, romane si bizantine.
8.Marele Bazar – locul unde totul se nogociaza, este cea mai mare piata acoperita din Turcia. Veti gasi aici peste 4400 de magazine.
9.Bazarul Egiptean – aici gasiti tot felul de mirodenii, fructe uscate si seminte. De altfel acest bazar este cunoscut si sub numele de Piata de Mirodenii.
10.Palatul Beylerbeyi – casa de vara a sultanilor precum si locul in care erau primiti conducatorii straini atunci cand vizitau capitala Imperiului Otoman. Cladirea a fost demolata si reconstruita de mai multe ori, cea din prezent datand din anul 1861 – 1865 si are 6 camere mari si 26 de camere mici.

In zona Marelui Bazar gasiti locuri frumoase unde puteti fuma la narghilea sau puteti bea un ceai turcesc.