Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Ljubljana

O capitala fermecătoare

Ljubljana

Oslo este cel mai mare oras al Norvegiei si capitala cosmpolita, si prezinta abundenta in arhitectura de clasa mondiala, muzee, restaurante si magazine. Fiind unul dintre orasele cu cea mai rapida dezvoltare, Oslo radiaza de energie, de la cartierele noi si preparatele culinare de varf, la moda si scenele de arta.
Cuibarit intre fiordul Oslo si dealuri impadurite, Oslo a fost numit Capitala Europeana Verde datorita dedicarii pentru conservarea zonelor naturale si reducerea poluarii.

Ljubljana este una dintre cele mai fermecătoare capitale din Europa centrală, asta deși nu este la fel de populară precum Praga, Budapesta ori Zagreb. Aflată în inima Sloveniei, Ljubljana este un amestec fermecător de arhitectură medievală, parcuri uriașe și o atmosferă relaxantă ce te binedispune instantaneu.

De unde vine numele Ljubljana?
Locuitorilor le place sa spuna ca Ljubljana este orasul dragostei, ca insasi numele este derivat de la un cuvant slavon “luba” ceea ce inseamna “iubit”. Dar etimologia este destul de neclara si sunt multe opinii. Pe vremuri in locul orasului era o mlastina si numele ar putea proveni din latinul “Aluviana” mai ales ca pe timpul Imperiului Roman aici exista un oras important. Alta opinie ar fi vechiul nume “Laburus” transformat in timp. Cert este ca de sute de ani numele actual este Ljubljana. Supranumit “Orasul dragonilor”.

De ce orasul dragonilor?
Pentru ca simbolul orasului sunt dragonii. Exista chiar si un pod, din multele ce traverseaza Ljubljanica, ce are in capetele sale cate doi dragoni. Povestea spune ca Iason si argonautii sai, dupa ce au gasit lana de aur s-au intors pe aici. Ajung in zona orasului, au gasit in mlastinile de atunci un dragon pe care l-au ucis. O alta poveste spune ca Sfantul Gheorghe a ucis balaurul aici in aceasta zona. Cine stie care e adevarul? Cert este ca dragonii sunt acum simbolul orasului si prezenti mai peste tot.

Descopera atractiile turistice din Ljubljana

Obiective turistice Ljubljana

Podul Dragonului

Podul Dragonului sau Zmajski Most datează din 1901, atunci când a fost construit cu ocazia aniversării a 40 de ani de domnie a Împăratului Franz Joseph I. Superbul pod simbolizează istoria, frumusețea și stilul arhitectural inconfundabil al capitalei Ljubljana. Cei patru dragoni ce mărginesc capetele de pod au fost integrați în blazonul orașului, astfel că ei se regăsesc peste tot în Ljubljana.

Parcul Tivoli

Parcul Tivoli este sufletul verde al orașului Ljubljana, fiind și cel mai mare parc din oraș. Aflat nordul districtului central, Parcul Tivoli este împânzit cu fântâni frumoase, iazuri, locuri de joacă, clădiri superbe precum Castelul Tivoli sau Vila Cekin, o grădină cu peste 160 de feluri de trandafiri și o sumedenie de statui ce completează farmecul acestui loc minunat.

Piața Preseren

Piața Preseren se află în zona medievală al orașului Ljubljana, fiind piața centrală a capitalei slovene. Mărginită cu o arhitectură rafinată, Piața Preseren este unul dintre cele mai populare locuri din Ljubljana, unde au loc aproape în fiecare sfârșit de săptămână concerte, festivaluri sau carnavaluri. În Piața Presenren vei găsi și Biserica Franciscană, ușor de recunscut grație nuanței de roz aprins a clădiri, dar și statuia lui France Preseren, cel mai influent poet sloven.

Piață Centrală din Ljubljana

Gălăgioasa Piață Centrală din Ljubljana este locul perfect unde poți descoperi atmosfera autentică a orașului. Piața Centrală din Ljubljana este deschisă în fiecare zi, mai puțin duminica, și poți cumpăra de aici o mulțime de produse tradiționale, fructe și legume proaspete, produse din carne și lactate, precum și plante, condimente, ierburi medicinale, textile și chiar încălțări.

Castelul Ljubljana

Castelul Ljubljana – Cel mai important monument din Ljubljana, castelul cu același nume se înalță pe un mic deal chiar în mijlocul capitalei slovene. Castelul Ljubljana așa cum arată astăzi datează din secolul al XV-lea, iar de-a lungul timpului impunătoarea fortăreață a servit drept cazarmă și reședință regală. În interior vei găsi Capela Sf. Gheorghe în stil baroc decorată blazonul colorat al guvernatorilor provinciei Kranjska.

Podul Triplu

Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. De fapt, este un grup de trei poduri ce leagă orașul modern de centrul medieval. Zona este împânzită cu baruri și restaurante fiind și unul dintre cele mai fotografiate locuri din Ljubljana.

Catedrala Sf. Nicolae

Catedrala Sf. Nicolae – Superba catedrală barocă cu cele două turle și domul verzui a fost construită în cinstea Sfântului Nicolae. Catedrala Sf. Nicolae datează de la începutul secolului al XVIII-lea, dar a fost renovată în 1996 cu ocazia vizitei Papei Ioan Paul al II-lea, atunci când au fost adăugate și o petrece superbă de uși din bronz cu bazoreliefuri intricate.

Din Ljubljana ai: 50 km până la minunatul Lac Bled, 50 km până la Peștera Postajna, 60 km până la intrarea în Parcul Național Triglav, 100 km până pe Trenta Valey – o vale turistica minunată, și aproximativ 100 km până la mare.