Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2021
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Tur ghidat cu bicicleta in Transilvania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Madrid

O viata culturala si artistica intensa

Madrid

Despre Madrid…
Madrid este capitala Spaniei si este un oras cosmopolit cu o viata culturala si artistica intensa dar si cu o viata de noapte fascinanta. Dupa moartea lui Franco, viata de noapte din intreaga Spanie si in special cea din Madrid a inflorit. Madrid este recunoscut pentru discotecile sale iar pentru madrileni nu este un lucru neobisnuit sa danseze si sa se distreze toata noaptea. Aceasta adevarata miscare sociala este numita la movida si a explodat o data cu cresterea economica a Spaniei si cu explozia libertatii dupa inlaturarea dictatorului Franco.

Madrid este un oras plin de contraste, aici fiind locul unde caracterul de oras istoric se imbina frumos cu arhitectura moderna. Strada comerciala cunoscuta sub numele de Gran Via a fost construita la inceputul secolului trecut iar in anii 50 artera ce leaga nordul de sudul orasului, Paseo de la Castellana a fost extinsa.

Aerportul international Madrid-Barajas este situat la 13 km nord est de oras. Din Bucuresti avem curse directe catre Madrid, atat low cost cat si de linie.

Madridul este o destinatie mai putin solicitata pentru city break intrucat costul biletelor de avion este mai ridicat in comparatie cu alte orase europene. Cursa Bucuresti – Madrid este foarte solicitata si pentru a beneficia de un tarif scazut rezervarile trebuie efectuate cu mult timp inainte.

Tapas cu jambon sau patatas bravas?

Ce mancam la Madrid?

Madridul este cunoscut pentru orele tarzii de masa. Pranzul se serveste in intervalul 14:00 – 15:00 iar cina la 22:00 – 23:00.

Madridul ofera o diversitate uimitoare de locuri unde se poate manca – restaurante premiate, cafe baruri si taverne. Supele si mancarurile inabusite sunt nelipsite din meniurile restaurantelor. O mancare traditionala este cocido, un fel de tocana cu portc, carnati picanti, legume si naut. Acest preparat se mananca de obicei in 3 etape – mai intai sosul, apoi legumele si, in final carnea frageda. Primavara se gaseste traditionala sopa de garbanzos y espinacas (supa de naut si spanac).
Nelipsite din meniul restaurantelor sunt si fripturile de porc, pui, vita si ied.

Barurile tapas servesc aperitive gustoase cum ar fi jamon serrano (sunca sarata uscata), calamares fritos (calamari prajiti in ulei de masline), patatas bravas (cartofi picanti), gambas a la plancha (creveti la gratar), salpicon de mariscos (salata de fructe de mare), polla al ajillo (pui cu usturoi), tortilla espanola (omleta traditionala cu ceapa, cartofi si ou), etc.