Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Milano

Gazduieste Cina cea de Taina

Milano

Distanata Bucuresti – Milano: 1753 km (1094 km pe autostrada)

Scurta descriere Milano
Milano este cel mai important centru financiar al Italiei si al doilea oras ca marime dupa Roma. Milano este recunoscut pentru shopping, placere si viata de noapte. Daca Roma reprezinta “Vechea Italia”, Milano este “Noua Italia”. Milano este cel mai modern oras din Italia desi pastreaza aproape perfect patrimoniul sau cultural – istoric.
Sezonul de varf in Milano este toamna si primavara la marile prezentari de moda precum si la marile targuri ce au lc in aceste perioade. Luna ianuarie vine cu reduceri considerabile la toate marile magazine din oras.
Un loc spectaculos care merita vizitat este Lacul Como. Trebuie sa luati trenul de la Gara Centrala pana in Como si apoi luati un vaporas pana in minunatul orasel Belaggio.

Aeroporturi Milano
Aeroportul International Malpensa

– cel mai important aeroport ce deserveste orasul Milano. Transferul de la aeroport pana in oras se face fie cu trenul, circula la un interval de 30 de minute, sau cu autobuzul, circula la 20 de minute.

Aeroportul Linate

– zboruri nationale si europene; transferul se face cu autobuzele publice (nr. 73 – pana in centru – San Babila Square) sau cu autobuze expres, tot pana in centru.

Aeroportul Orio al Serio

– aici aterizeaza cele mai multe avioane low cost. Aeroportul este la 45 km de Milano, langa oraselul Bergamo. Transferul se realizeaza fie cu trenul, din Bergamo, fie cu autobuzul care costa aprox. 10 EUR iar durata calatoriei este de 1 ora. Autobuzul va lasa la Gara Centrala.

Atractii turistice in Milano

Obiective turistice Milano

1. Domul din Milano este marea catedrala a orasului si adaposteste multe comori printre care vase sacre din aur sau argint, fildes, vesminte ale nobililor din secolele trecute. Intrarea este gratuita dar tinuta vestimentara decenta este obligatorie (nu aveti voie sa intrati imbracati in maieu sau pantaloni scurti). Puteti de asemenea sa urcati pe acoperis, de unde se deschide o panorama minunata.
In Piata Domului sunt niste domni africani foarte politicosi si prietenosi care va leaga o bratara de mana in timp ce va tin de vorba si apoi va cer 3-5 EUR pentru ea. Pot deveni destul de agresivi daca refuzati sa platiti sau spun “donate 3 EUR for Africa”.
2. Santa Maria delle Grazie gazduieste Cina cea de Taina – biletele trebuie rezervate online cu pana la 2 luni inainte.
3. Muzeul de Stiinta si Tehnologie Leonardo da Vinci sau Muzeul de Stiintel Naturii
4. Castello Sforzesco – resedinta conducatorilor provinciei Lombardia.
5. Teatrul Scala este una dintre cele mai faimoase cladiri de opera din lume.
6. Stadionul San Siro – pentru iubitorii fotbalului
7. Biserica San Ambrose este amplasata in Piata San Ambrogio si desi a fost grav afectata de bombardamente in al doilea Razboi Mondial unele mozaicuri bizantine se pastreaza si astazi.
8. Biserica San Maurice – fresce renascentiste impresionante, majoritatea pictate de Bernardino Luini.
9. Via della Spiga – magazine de renume; shopping
10. Corso Vittorio Emanuele – shopping, langa Dom.