Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Munchen

Capitala Bavariei

Munchen

Munchen este capitala Bavariei, are o populatie de 1.5 milioane de locuitori este cel de-al treilea cel mai important oras al Germaniei. Din anul 2009, motto-ul orasului este “Munche mag Dich” ce inseamna ‘Munchen te place” Numele orasului vine de la cuvantul “munichen” ce inseamna “langa locul calugarilor”, fondatorii orasului fiind calugarii ordinului benedectin.

Orasul Munchen este o importanta atractie turistica, fiind cunoscut pentru arhitectura impresionanta, cultura variata dar si pentru faimosul festival Oktoberfest. Este unul din cele mai importante, dacă nu chiar cel mai important festival al germanilor. Aici, în fiecare an, berea, muzica și defilarea costumelor tradiționale este un adevărat regal pentru ochi și pentru papilele gustative. Dacă vrei să vezi cum se distrează germanii, atunci cu siguranță trebuie să bifezi acest festival.

Desi orasul a fost afectat de mai multe bombardamente in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, multe cladiri au fost reconstruite, centrul orasului ramanand neschimbat inca din anii 1800. Aici eleganța clădirilor contrastează cu balcanismul aleilor, pe care poți găsi vânzători de fructe și de suveniruri, într-o și agitație ce nu aduce deloc cu Germania.

Cel mai bun mod de a vizita orasul München este cu ajutorul sistemului de transport public, format din tramvaie, autobuze, S-Bahn (trenurile suburbane) si U-Bahn (metrou). Exista un singur sistem de bilete, numit MVV, cu ajutorul caruia poti folosi toate mijloacele de transport public. De asemenea orasul este deservit de aeroportul ce poartă numele omului politic Franz Josef Strauss, prim-ministru al landului Bavaria între 1978-1988. Liniile de metrou S1 și S8 fac legătura cu aeroportul.

Catedrale, muzee si arhitectura superba

Obiective turistice in Munchen

Piata Marienplatz

Piata Marienplatz – este numita asa dupa statuia Fecioarei Maria care a vegheat asupra ei mai bine de 3 secole. În Marienplatz se adună turiștii ca să admire cele 43 de clopote din turnul primăriei. Tot în Marienplatz e și Altes Rathaus( Vechea Primărie), cu un turn înalt de 85 metri înălțime, unde se poate urca cu ajutorul unui lift rapid.

 

Catedrala Frauenkirche

Frauenkirche este catedrala din Munchen, ce se traduce “Catedrala Doamnei Noastre”. Aceasta este recunoscuta drept un simbol la orasului si este foarte usor de reperat de la distanta, datorita celor doua turnuri inalte si a acoperisului de cupru. O atractie importanta a acestei Catedrale este Teufelstritt sau Pasul Diavolului care se afla la intrare. Acesta seamana cu o amprenta de picior iar potrivit legendei aceasta s-ar fi intiparit acolo atunci cand diavolul a privit curios biserica “fara ferestre” pe care a construit-o Halsbach.

 

Muzeul Germaniei

Muzeul Germaniei este un muzeu al stiintei si tehnologiei. Colectia imensa de avioane, vehicule, locomotive, aparate se intinde de-a lungul a 19km de coridoare, sase etaje si treizeci de sectiuni. De asemenea aici se poate vizita si cel mai avansat planetariu din punct de vedere tehnologic. Acesta are in jur de sase spectacole pe zi. Pentru a programa un tur de 2 ore in limba engleza este nevoie sa sunati cel putin cu 2 saptamani inainte.

 

Englishcher Garten

Englishcher Garten este un parc public foarte mare ce are o arie de 3.7 km2 si se intinde din centrul orasului pana la limitele nord-estice ale acestuia. Parcul este divizat in doua sectiuni de catre un tren care trece printre, numit Mittlerer Ring.

Gradina Zoologica Hellabrunn

Gradina Zoologica Hellabrunn este un loc ideal pe care sa il vizitezi alaturi de familie, in special de copii. Aici animalele sunt tinute in spatii mari, ce imita habitatele lor naturale. Aceasta a fost fondata in 1911 si este una din cele mai vechi gradini zoologice din Europa. Gradina Zoologica Hellabrunn este mare si necesita aproximativ 5 ore pentru un tur complet asa ca ar fi mai bine sa iti planifici vizita din timp.

Palatul Nymphenburg

Palatul Nymphenburg este cel mai mare palat de arhitectura baroca din Europa. Acesta poate fi vizitat contra cost dar nu toate camerele sunt deschise pentru turisti. Gradinile ce inconjoara palatul sunt cu adevarat spectaculoase si reprezinta un loc fascinant in care sa te plimbi si sa te relaxezi.

Muzeul BMW

Muzeul BMW este locul unde se afla renumita fabrica de automobile BMW. Expozitia a fost mutata vizavi intr-o cladire de langa turnul Olympia si consta intr-un numar impresionant de BMW-uri noi si vechi dar si de obiecte si exponate care au legaturi cu istoria sociala a companiei si cu dezvoltarile sale tehnologice.

Vechea Primarie din Munchen

Primaria veche este prima primarie a Munchenului si a fost construita in anul 1474. In turnul acesteia se gaseste Spielzeugmuseum (Muzeul de Jucarii) in care se poate intra printr-o scara in spirala.

Manastirea Franciscana Sfanta Ana

Manastirea Franciscana Sfanta Ana reprezinta una dintre operele fratilor Asam. Manastirea este localizata in districtul Lehei. Aceasta isi impresioneaza vizitatorii prin grandoare si prin senzatia de miscare. Aceasta a fost in mare parte reconstruita dupa ce a suferit in urma bombardamentelor din timpul razboiului.