Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Muntii Apuseni

Peisaje spectaculoase

Muntii Apuseni

Muntii Apuseni sunt o ramura a Carpatilor Occidentali in Transilvania. Aici, cea mai mare altitudine este atinsa pe Varful Curcubata Mare (Varful Bihor) si are 1849 de metri. Muntii Apuseni sunte delimitati de Raul Barcau la nord, de Raul Mures la sud, la vest de Dealurile si Campia de Vest, iar la est de Depresiunea Colinara a Transilvaniei. Sunt munti tineri, formati in orogeneza alpina si compusi in general dintr-un mozaic de roci, predominand calcarul. Relieful predominant este cel carstic, in Muntii Apuseni existand peste 400 de pesteri, chei si defilee.

Unul dintre cele mai cunoscute si deosebite obiective turistice din Muntii Apuseni, este Ghetarul de la Scarisoara.Declarata monument al naturii in anul 1938, Pestera Scarisoara are o vechime de 4000 de ani si se intinde pe o suprfata de 700 de metri. Pestera este alcatuita din Sala Mare, Sala Biserica sau Sala acoperita cu stalagmite. Pentru a explora aceasta pestera, turistii sunt nevoiti sa coboare 270 de trepte.

Atractii turistice in Muntii Apuseni

Obiective turistice in Muntii Apuseni

Gheţarul de la Vârtop, din comuna Arieşeni este un alt loc deosebit care trebuie vizitat odata ajuns in Muntii Apuseni.Gheţarul de la Vârtop mai este numit şi „Peştera Minunată”, pentru că deţine o mulţime de formaţiuni extrem de diverse şi, în acelaşi timp, bine conservate.

Pestera Ursilor este o pestera impresionanta din zona Muntilor Apuseni. O portiune de 488 de metri pot fi explorati de catre turisti, restul pesterii fiind accesibila doar pentru speologi. Pestera din Chiscau este renumita pentru fosilele de urs de caverna, o specie disparuta acum 15.000 de ani. De asemenea, la o temperatura de 10 grade, puteti admira stalagmitele si stalactitele formate aici.

Cheile Turzii reprezinta o arie protejata aflata in Judetul Cluj, la 6 km vest de Municipiul Turda. Cheile au o lungime de 1300 m iar inaltimea peretilor urca pana la 200 m. Cheile Turzii s-au format prin erodarea rocilor de catre raul Hasdate si ocupa o suprafata de 324 ha. Peisajul oferit de Cheile Turzii este unul impresionant, de o salbaticie rara data de stancile abrupte , crestele ascutite si de arcade. Aici pot fi admirate peste 1000 de specii de plante si animale.