Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP

Nessebar

Centru vechi patrimoniu UNESCO

Nessebar

Oferte Litoral Bulgaria, Nessebar

Distanta Bucuresti – Nessebar: 365 km, dintre care 87 km pe autostrada; ruta recomandata Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sumen – Varna – Nessebar

Scura descriere Nessebar:
Pe o peninsula situata la 3 km de Sunny Beach se gaseste pitorescul oras vechi Nessebar, pazit de o neobisnuita moara de vant din lemn. Peninsula e legata de continent si de orasul nou printr-un istm ingust. Casele si bisericile deosebite din Nessebar, construite intr-un stil local, au dus la inscrierea insulei in patrimoniul mondial UNESCO. Construite din piatra si lemn la sfarsitul secolelor XVIII si XIX, ele sunt tipice pentru perioada renasterii natioonale din Bulgaria. Parterul era de obicei folosit pentru activitati comerciale, iar etajul superior era un apartament pentru locuit. Mai mult de 100 de astfel de cladiri se pastreaza si in prezent, toate fiind restaurate.

Strazile inguste, pietruite, sunt de obicei pline de turisti locali si internationali, iar numeroasele magazine de suveniruri ofera orasului atmosfera unei piete in aer liber. Produsele variaza de la ochelari de soare si tricouri, imitatii ale marilor designeri, la medalii rusesti vechi, fete de masa lucrate manual si vase ceramice realizate pe plan ocal. Preturile sunt in general mai mari decat pe continent, dar totusi foarte accesibile.

Cand mergem la Nessebar?
Nessebar se poate vizita oricand, dar, fara indoiala, vara este cea mai buna perioada – atunci puteti imbina cateva zile de plaja cu plimbari romantice prin orasul vechi sau cu distractie la maxim in Aquapark! Gratie pozitiei sudice, sezonul este mai lung decat in celelalte statiuni, si dureaza pana la mijlocul lunii octombrie.

Si pentru petrecerea de revelion, Nessebar este o alegere foarte buna. Spre deosebire de statiuni, unde, de revelion, va veti petrece aproape tot timpul in hotel, in Nessebar puteti face plimbari si vizita muzeele si orasul vechi. In plus, va veti bucura de focuri de artificii si de spectacoluil de pe strada.

Top 5 hoteluri All Inclusive in Nessebar

Recomandari de cazare in Nessebar

Plaja in Nessebar:
Plaja este una dintre cele mai bune de pe tot litoralul bulgaresc – lata si cu nisip fin. Orasul vechi imparte zoan de plaja in 2 parti – cea de la nord, dinspre Sunny Beach, si cea din sud, unde se afla hotelurile Sol Nessebar.