Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP

Oslo

fostul Leningrad

Sankt Petersburg

Oslo este cel mai mare oras al Norvegiei si capitala cosmpolita, si prezinta abundenta in arhitectura de clasa mondiala, muzee, restaurante si magazine. Fiind unul dintre orasele cu cea mai rapida dezvoltare, Oslo radiaza de energie, de la cartierele noi si preparatele culinare de varf, la moda si scenele de arta.
Cuibarit intre fiordul Oslo si dealuri impadurite, Oslo a fost numit Capitala Europeana Verde datorita dedicarii pentru conservarea zonelor naturale si reducerea poluarii.

Scena restaurantelor din Oslo este diversa, evoluand constant spre bucatariile noi, inovatoare, multe dintre ele cu o proaspata abordare a ingredientelor si traditiilor norvegiene. Aceasta atitudine a dus la lauda internationala si este, de asemenea, centrala pentru culturile de cocktail si cafea celebre ale orasului.

Muzica live face parte din identitatea orasului, iar in fiecare an cluburile si arenele din Oslo gazduiesc sute de concerte care prezinta talentele tuturor, del la trupele locale la vedetele internationale. Marile festivaluri in aer liber atrag multimile in timpul verii, dar exista si festivaluri anuale pentru genuri diferite de muzica, variind de la clasic pana la heavy metal.

Centrul compact al orasului este usor si sigur de explorat, pe jos sau cu bicicleta, iar sistemul eficient de transport public ce include microbuze, tramvaie, trenuri, metrou si barci, face intregul oras usor de accesat, fara a fi nevoie de masina.
Oslo este deservit de trei aeroporturi: Aeroportul Oslo (Gardermoen), Aeroportul Sandefjord (Torp), Aeroportul Moss (Rygge). Aeroportul Oslo este cel mai mare dintre cele trei si este principalul portal international catre Norvegia.

Moneda oficiala este coroana norvegiana (NOK) fiind aproximata la jumatate de leu. Plata cu cardul este un lucru normal peste tot.

Atractii turistice in Oslo

Obiective turistice in Oslo

Muzeul de schi din Holmenkollen

Situat sub faimosul salt de schi, este cel mai vechi de acest gen din lume. Muzeul prezinta istoria schi-ului, artefacte de explorare polara norvegiene si o expozitie despre snowboarding si schi modern.
Puntea de observare deasupra turnului de salt ofera privelisti panoramice catre Oslo, chiar cele mai bune privelisti din oras.
Muzeul este deschis pe toata perioada anului.

 

Muzeul Fram

Fram este cea mai puternica nava din lemn construita vreodata si inca detine inregistrarile pentru navigatia cea mai indepartata spre nord si cea mai indepartata de sud.
La Muzeul Fram puteti veni la bordul navei si puteti vedea cum echipajul si cainii lui au reusit sa supravietuiasca in cele mai reci si mai periculoase locuri de pe pamant – Arctica si Antarctica. Expozitia este tradusa in zece limbi: engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, rusa, japoneza, chineza, coreeana si norvegiana.
Muzeul Fram are, de asemenea, un simulator polar unde puteti experimenta atat frigul, cat si pericolele expeditiilor polare de peste 100 de ani in urma. Alaturi de cladirea principala se afla cladirea Gjøa cu expozitii pe Pasajul Arctic si Nord-Vest.

 

Muzeul Navelor Vikinge

Muzeul de pe peninsula Bygdøy cu cele mai bine conservate nave vikinge din lume si gasite in mormintele vikinge din jurul Fiordului Oslo.
Filmul de aventura „The Vikings Alive” este vizionat pe tot parcursul zilei pe tavanele si peretii din interiorul muzeului.
Muzeul prezinta descoperiri ale navelor Gokstad, Oseberg si Tune, plus barci mici, unelte, textile si ustensile de uz casnic.

 

Muzeul de Istorie Naturala

Cea mai mare colectie de obiecte naturale din Norvegia este disponibila publicului in Gradina Botanica, serele si Muzeul Zoologic.
Muzeul Zoologic are expozitii permanente si in schimbare care afiseaza fauna salbatica din Norvegia si din restul lumii.
Aici puteti vedea, printre altele, o replica reala a unui baraj de castori, scene din salbaticia arctica si o expozitie internaționala cu exponate variind de la pinguinii din Antarctica, pana la cimpanzeii si okapii in padurile tropicale africane.
Muzeul Geologic este in prezent inchis publicului, dar veti gasi multe dintre punctele esentiale ale expozitiei „Piatra si os” in aceeasi cladire a Muzeului Zoologic.
Gradina Botanica a fost infiintata in 1814 si, cu cele 35.000 de plante, 7.500 de specii si grădini de 150 de acri, este o destinatie turistica populara si o importanta zona de agrement pentru populatia orasului. Intrarea in gradina este gratuita.

 

Parcul de sculpturi Vigeland

Parcul cuprinde peste 200 de sculpturi ale lui Gustav Vigeland din bronz, granit si fonta, inclusiv The Boy Angry , Monolit si The Wheel of Life.
Vigeland a fost, de asemenea, responsabil pentru designul si conturul arhitectural al parcului, care este una dintre cele mai importante atractii turistice ale Norvegiei, cu peste un milion de vizitatori anuali.

 

Galeria Nationala

Cea mai mare colectie publica de picturi, desene si sculpturi din Norvegia se gaseste in Galeria Nationala, infiintata in 1837. Atractiile principale ale galeriei includ „Tipatul” al lui Edvard Munch si „Madonna”.
Expozitia permanenta prezinta momente din colectia si simbolurile nationale din perioada romantica pana la mijlocul anilor 1900. De asemenea, sunt expuse lucrari ale pictorilor si sculptorilor internationali, inclusiv impresionistii francezi.
Sala Fairy Tale prezinta arta care ilustreaza printese, troli si alte creaturi de poveste, iar in Sala de Desene iti poti testa abilitatile in timp ce te inspiri din sculptura „Mama and Child” (1907) a lui Gustav Vigeland.

 

Parcul de Distractie TusenFryd

Cel mai mare parc de distractii din Norvegia, cu peste 30 de atractii distractive, jocuri minunate, magazine si locuri de luat masa.
Parcul ofera atractii pentru toate varstele, inclusiv o multime de rollercoaster-uri, caruseluri si multe altele.