Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Paralia Katerini

Punct de plecare catre Muntele Olimp

Paralia Katerini

Paralia Katerini – GRECIA

Grecia este o destinatie turistica pe care oricat de mult am fi vizitat-o, tot nu reusim sa-i aflam toate secretele si nu avem cum sa ne plictisim de ea. Grecia ne invita in fiecare cu peisaje superbe care iti taie rasuflarea si cu o istorie fascinanta veche de mii de ani.

Paralia Katerini este una dintre cele mai cunoscute si interesante statiuni din Grecia, avand una dintre cele mai atractive oferte de cazare atunci cand ne dorim sa vizitam Grecia. Datorita pozitionarii excelente pe care o are, fiind situata la Marea Egee si la poalele Muntelui Olimp, Paralia Katerini ofera turistilor nu doar clasicul sejur la mare, ci si o diversitate de obiective turistice.

Cel mai interesant obiectiv turistic este Muntele Olimp, cel mai inalt munte din Grecia, denumit si „Orasul Zeilor”. Se spune ca aici au locuit zeii antici, de unde vegheau asupra locuitorilor Greciei.

Un alt obiectiv turistic fascinant, in apropierea statiunii Paralia Katerini este oraselul Edessa („orasul apei”) care impresioneaza prin parcul cu cascade. Orasul este practic inconjurat de cascade, mai mari sau mai mici, care se revarsa intr-o singura cascada. Daca doriti sa aveti parte de o experienta unica, va puteti strecura prin spatele perdelei de apa a cascadei, bineinteles cu riscul de a va uda.

Statiunea Paralia Katerini este aproape de asezarea monastica Meteora, care dupa Muntele Athos, este cel mai important centru monastic ortodox grecesc. Meteora este un obiectiv interesant de vizitat, datorita multimii de manastiri (24 de manastiri) cu o arhitectura specifica, dar si pentru atmosfera si privelistea unica pe care o ofera.

Daca vorbim de excursiile optionale organizate din Paralia Katerini, nu putem sa nu mentionam Atena, Insula Skiathos, Evia sau croaziera la Muntele Athos toate aceste excursii oferind posibilitati de distractie si de recreere.

Statiunea Paralia Katerini ne intampina cu plaje cu nisip auriu si apa cristalina, cu restaurante traditionale si o multime de magazine de suveniruri. Paralia Katerini este o statiune unde nu aveti cum sa va plictisiti. Nisipul de aici este cel mai bun nisip din zona, fara pietricele, iar apele Mării Egee sunt calde şi curate. Nu exista vietuitoare marine periculoase, iar salvamarii sunt mereu de veghe. Paralia Katerini a primit distinctia „Blue Flag” , ceea ce înseamnă mare curată, plaje curate si grija pentru mediul înconjurător.

Statiunea Partalia Katerini este o destinaţie perfectă atât pentru turişti bogaţi cat si pentru cei fara pretentii, deoarece aici puteţi găsi o gamă variata de hoteluri şi vile. Viata de noapte este una deosebita. Există tot felul de cluburi interesante pentru adolescenti care organizeaza petreceri pe plaja, cu efecte speciale şi lasere.

Top 5 hoteluri cu All Inclusive in Paralia Katerini

Recomandari de cazare in Paralia Katerini

Când spui Paralia Katerini, spui cumpărături. Paralia este într-adevăr locul perfect pentru iubitorii de cumpărături. Centrul staţiunii este plin de magazine de suveniruri. Aici poti cumpara haine de blana la jumătate de preţ şi aur foarte ieftin. Nu uitaţi să negociati cu vânzătorul, iar cartea poştală este din partea casei.

Dacă va petreceti sejurul in Paralia aveţi de asemenea posibilitatea de a vizita o mare parte din Grecia prin excursii optionale care sunt organizate de către agenţiile de turism locale. Nu rataţi croaziera la Skyathos.