Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Riviera Olimpului

La poalele muntelui Olimp

Riviera Olimpului

In Nordul Greciei, la numai 700 km de Bucuresti gasim Riviera Olimpului care este formata din statiunile ce se intind la poalele muntelui Olymp, pe o distanta de aproximativ 70 km. Toate statiunile sunt caracterizate prin plaje late cu nisip scaldate de apa cristalina a Mediteranei. Sezonul de plaja si baie incepe in prima parte a lunii mai si se incheie in a doua jumatate a lunii octombrie.

Posibilitatea de a petrece o zi la munte – cel mai inalt munte al Greciei – Muntele Olimp, dar si proximitatea de cel mai frumos oras al Greciei – orasul Salonic au facut ca Riviera Olimpului sa fie una din cele mai apreciate si populare zone turistice ale Greciei.

În ciuda frumuseții sale pitorești, turismul este destul de nou aici, iar numarul turiștilor străini este mic. În consecință, oamenii sunt prietenoși și orașul se simte cu adevarat grecesc.

Top statiune pe Statiuni pe Riviera Olimpului

Statiuni pe Riviera Olimpului

1. PARALIA KATERINI

Statiunea Paralia – Olympic Beach si orasul Katerini alcatuiesc cel mai cosmopolit si mai luminos colt din Pieria, situat la numai 75 km sud de Salonic si 20 km de Muntele Olimp. Plajele lungi din Paralia Katerini si Olympic Beach se remarca pentru nisipul fin si auriu, cat si pentru apele curate si putin adanci. Orasul Katerini este centrul administrativ si economic al prefecturii Pieria, cu o populatie de aprox 84.000 locuitori, amplasata la 6 km de mare. De la Nei Pori se ajunge cu trenul rapid, călătoria durează circa 30 de minute si costă 3,5 €. Centrul oraşului este foarte animat. Aici se regăsesc taverne si cafenele, magazine obişnuite greceşti dar si magazine de lux.
Locatia este extrem de favorabila, permitind vizitarea altor obiective foarte importante din Grecia. Astfel, Paralia se afla la 7 km de orasul Katerini cu o oferta variata de magazine, restaurante si taverne imbietoare si la 80 km de Salonic, unul dintre orasele importante ale Greciei. O excursie de o zi se poate organiza pana in Atena, capitala Greciei, pentru a vizita faimosul Acropole, Meteora, Muntele Olimp sau la Sfantul Munte Athos. Fiind situata aproape de Muntele Olimp, statiunea beneficiaza de o clima placuta, cu aer proaspat si curat. Sezonul incepe in prima parte a lunii mai si se incheie in a doua jumatate a lunii octombrie.

 

2. OLYMPIC BEACH

Olympic Beach reprezintă perla statiunilor de pe litoralul Greciei de Nord, dominată de legendarul Muntele Olimp. Statiunea Olympic Beach este situata la 75 km sud de Salonic. Paralia Katerini si Olympic Beach sunt unite de o promenadă iluminată, paralelă cu şoseaua şi pista de biciclete, dar și de plaja lată cu nisip fin.

 

3. LITOCHORO

Litochoro este situat la 24 km sud de Katerini la gura defileului râului Enipeas, chiar la poalele Muntelui Olimp. Oraselul este calea de acces spre varfurile Skala (2866 m) şi Mytikas (2918 m). Localitatea servește drept punct de plecare la Muntele Olimp. În oraş se găsesc două biserici mai mari: Agios Nikolaos, în centru, şi Agios Dimitrios, în nord, şi unul din cele mai renumite cimitire tradiţionale greceşti – Hagios Athanasios.

 

4. LEPTOKARIA

Leptokaria este un oraș mic, de aprox. 4.000 de locuitori care oferă baruri, taverne, restaurante si o multime de sporturi de apă inclusiv schi nautic, ananas si biciclete de apa. Facilitatile de aici sunt remarcabile. Exista diferite monumente culturale, precum si un centru de informare turistica pentru zona coastei Pieria. Leptokaria este una dintre cele mai cunoscute localitati a Rivierei Olimpice, situata la poalele Muntelui Olimp pe malul Marii Egee si ofera toate conditiile necesare unei vacante minunate. Deasupra statiunii se inalta Muntele Olimp, locuinta celor 12 zei in mitologia greaca.
Plaja este nisip cu pietricele (naturala), iar marea este curata dar cu intrare abrupta: atentie pentru cei care nu prea stiu sa inoate. Din cauza salinitatii ridicate, in marea Egee nu sunt alge (salinitatea este dubla fata de cea a Marii Negre). In toata statiunea se gasesc taverne cu specialitatati grecesti. De asemenea merita incercata pizza cu branza de capra, este mare si delicioasa.
Aveti la dispozitie si o gara de unde puteti lua trenul si puteti vizita celelalte statiuni de pe Riviera Olimpului. Se organizeaza si excursii: croaziera cu vaporul la Skiathos, Muntele Olimp, seara greceasca, Atena, etc. Se pot inchiria masini, scutere, atv-uri, skijeturi, barci cu motor.
Seara statiunea este foarte animata. Se poate opta pentru terasele de pe faleza, terasele din statiune, concerte, cluburi.

 

5. PLATAMONAS

Platamonas are o populaţie de aproximativ 1.500 de locuitori permanenţi. Conform legendei, numele său provine de la copacii platan iar atractia principala este castelul venețian de la Platamonas.
Oraşul dispune de numeroase restaurante, cafenele, hoteluri si campinguri si este situat la 54 km de oraşul de Larisa şi 38 km de oraşul Katerini. În apropiere se afla cel mai inalt munte din Grecia, faimosul Munte Olimp. Din Platamonas aveti conexiuni catre oraşele Katerini şi Larissa, prin linii de autobuze şi trenuri.

 

6. NEI PORI

Nei Pori este cea mai sudică dintre staţiunile din Riviera Olimpului, cu multiple posibilităţi de distracţie, dar totuşi nu atât de animată şi agitată ca Paralia Katerini, cu o plajă lată şi foarte lungă, cu nisip fin, aflată în partea de nord a deltei râului Pinios.
Statiunea Nei Pori este considerate cea mai linistita mare statiune din Riviera Olimpului situata la circa 40 de km de Paralia Katerini si la circa 115 km de Salonic, fiind foarte iubita de turistii care doresc viata sportiva si liniste, precum si de familiile cu copii
Statiunea se intinde de-a lungul unei plaje uriase, de circa 100 metri latime si circa 5 km lungime cu nisip foarte fin si cu apa de o claritate impresionanta. Apropierea de muntele Olimp si de cetatea venetiana Platamonas, care o vegheaza de pe inaltime, fac din statiunea Nei Pori una dintre cele mai frumoase destinatii turistice. Satiunea este recomandata in primul rind turistilor dornici de sport, Nei Pori oferind posibilitati de distractie prin sporturi nautice (schi nautic, banana, parasailing, plimbari cu salupa) sau volei pe plaja, biciclete, ATV.
De asemenea, statiunea este recomandata celor dornici de odihna si familiilor cu copii (pentru care exista un centru special de jocuri), noptile in Nei Pori fiind foarte linistite. Amatorii de cluburi sau discoteci le pot frecventa doar in cosmopolita statiune Platamonas, aflata la 2 km de Nei Pori unde se poate ajunge pe jos, cu bicicleta, ATV sau cu un auto-trenulet special.