Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP

Salonic

Al 2-lea centru economic, dupa Atena al Greciei

Salonic

Salonic

Distante:
Bucuresti – Salonic: 684 Km (100 Km pe autostrada)
Ruta recomandata: Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Sofia – Salonic

Scurta descriere a orasului Salonic
Orasul Salonic este al doilea centru economic, dupa Atena al Greciei. Orasul a fost fondat in 316 i.H si poarta numele surorii lui Alexandru cel Mare, Thessaloniki. Arhitectura orasului este rezultatul pozitiei geografice (zona seismica) si istorice (unul dintre cele mai vechi orase din Europa). Cladirile joase, parcurile verzi si minunatele piete ofera orasului un farmec deosebit.
Salonic a fost declarat Capitala Culturala Europeana in 1997. “Tatal tuturor turcilor” – Mustafa Kemal Attaturk, primul presedinte al Turciei s-a nascut in Salonic.

Aeroportul International Macedonia – puteti ajunge in centru cu autobuzul 78 in aprox. 25 min sau puteti lua un taxi.

Atractii turistice in Salonic

Obiective turistice in Salonic

Top 10 obiective turistice

1.Turnul Alb este simbolul orasului Salonic transformandu-se de-a lungul timpului din fortareata in inchisoare, astazi fiind cel mai vizitat muzeu. Numele actual i se datoreaza unui prizonier, care in schimbul liberatii l-a vopsit in alb.
2.Arcul lui Galerius a fost construit in anul 305, monumentul fiind situat in Kamara, in apropierea Rotundei, o cladire de la inceputul sec. al IV-lea, transformata in biserica crestina.
3.Platia Elefterias si Platia Aristotelous, principalele piete ale orasului, sunt asezate in apropierea marii si sunt animate de o multime de cafenele si restaurante.
4.Muzeul de Arheologie, unul dintre cele mai frumoase muzee din Europa, adaposteste o colectie uriasa incluzand si comori ala mormantului lui Filip Macedon, tatal lui Alexandru cel Mare.
5.Forumul Roman se gaseste in Piata Dikasterion, in antichitate reprezentand sufletul orasului. Forumul Roman a fost descoperit in 1960 iar in cadrul lui se gaseste un mare teatru ce este folosit ocazional pentru concerte, pe timpul verii.
6.Muzeul Culturii Bizantine este marturia dominatiei otomane, precum si numeroasele lacasuri de cult.
7.Biserica Agios Demetrios adaposteste cripta unde Sf. Dimitrie a fost inchis, torturat si ingropat.
Biserica Agia Sofia este o copie reusita a celei din Istanbul.
9.Piata Modiano merita vizitata in special dimineata, cand forfota comerciantilor este maxima. Aici se vinde de la papuci pana la masline proaspete. In apropiere veti gasi mici restaurante sau taverne unde va puteti relaxa.
10.Muzeul Evreiesc sta marturie populatiei, odata infloritoare, de evrei din Salonic. Orasul era cunoscut odinioara ca “Mama lui Israel”.
Orasul gazduieste anual Targul International din Salonic, Targul international de Carte si Festivalul International de Film.

Consulatul Romaniei in Salonic se gaseste pe strada Santas nr. 16, tel. 2310 244 266.