Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Sardinia

Coasta de Smarald

Sardinia

Sardinia, Coasta de Smarald, este la fel de aproape de Tunisia pe cât este de partea continentală a Italiei și aproape atinge insula franceză Corsica.

„Sardegna no est Italia!” susțin sus și tare localnicii și nu ar trebui să subestimăm felul în care Sardinia se distinge de partea continentală a Italiei: cu toate aromele sale africane, o limbă de sine-stătătoare, mirosul special al unor brânzeturi și un spirit independent.

Întreabă orice italian unde ar dori cel mai mult să-și petreacă o vacanţă în Italia și aproape toți îți vor răspunde Sardinia.

Legenda spune că locuitorii Sardiniei ar fi urmașii lui Sardus, legendarul fiu al lui Hercule. Singurul lucru sigur este că aici există o populație indigenă înainte de sosirea fenicienilor și a cartaginezilor. Dovezile prezenţei lor sunt răspândite pe întreg teritoriul insulei, de la monumente funerare din piatră, până la cele peste 7000 de „nuraghi”, ridicate de triburile care au populat Sardinia între 1500 – 500 i.Hr. Se presupune că unele dintre aceste misterioase structuri pot avea și 3000 de ani vechime. Scopul pentru care au fost ridicate, deși unii consideră că a fost doar acela de observare și apărare, este încă învăluit în mister, ca și proveniența populației uriașe, din care au mai rămas doar niște morminte pe măsură.

Descopera atractiile turistice din Sardinia

Obiective turistice Sardinia

Cagliari

Cagliari a fost capitala Sardiniei încă din perioada romană, și este un loc ce trebuie vizitat de cei care vor să descopere specificul și istoria acestor locuri. Este un loc surprinzător de atrăgător, cu un superb centru vechi, o serie de monumente istorice și acces ușor către plajele din imediata apropiere și lagunele populate cu sute de păsări flamingo.

 

Alghero

Alghero este una dintre cele mai populare stațiuni din Sardinia, supranumită „mica Barcelona”, unde ineditul și spectaculosul se întrepătrund. Catalanii au domnit aici vreme de patru secole începând cu 1354. Influenţa catalanilor se face simțită și astăzi, atât în limbaj, cât și în stilul arhitectural. Principalele atracții turistice de pe labirintul de alei pietruite ale orașului sunt: Catedrala Piazza del Dumo, Biserica San Francesco și Grota lui Neptun.

 

Costa Smeralda

Costa Smeralda sau Coasta de Smarald te așteaptă cu o mulțime de plaje superbe, ape turcoaz și stațiuni renumite ca: Porto Rotondo, Portisco, Baia Sardinia și cea mai cunoscută dintre toate, Porto Cervo. Toate sunt la fel de elegante și exclusiviste, dar și vestite pentru misterioasele “nuraghi” – așezări preistorice – renumite în întreaga lume.

Nu trebuie să ratezi sătucuri precum Mamoida, Arizo sau Fonni, care după cum le descria poetul Sebastiano Satta, sunt “la fel de îndepărtate unele de celelalte precum stelele”. Bătrânii de aici mai poartă și astăzi costumele tradiționale, fiind unul dintre puţinele locuri din Sardinia unde se mai păstrează portul popular.

 

Olbia

Olbia este un oraș cu străzi înguste și pavate, clădiri vechi dar și construcții înalte și moderne. Istoria orașului se pierde undeva pe vremea grecilor, urmând apoi perioade de înflorire și decadenţă. Olbia este astăzi principalul nod maritim și aerian al Sardiniei, fiind învecinat cu numeroase puncte de atracție turistică.