Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Tel Aviv

Cel mai mare oras din Israel

Tel Aviv

Tel Aviv este, după Ierusalim, cel mai mare oraș din Israel, centru economic, de afaceri și cultural al țării. Se afla pe coasta Mediteranei, la cca 60 km de Ierusalim.

Tel Aviv este un oraș cu un ritm de viața alert și cu multe locuri de agrement. Aici se află sediile principale ale băncilor și ziarelor israeliene, de asemenea jumătate din marile companii și locurile de muncă ale unui sfert din populația activă a Israelului.

Daca in Ierusalim veti gasi cladiri guvernalemtale si administrative, Tel Aviv ofera plaja, placeri culturale si viata de noapte. Este cunoscut ca „orasul care nu se opreste niciodata” si deseori veti vedea, pe promenada de la plaja, plina cu baruri si cluburi, tineri petrecand pana la orele dimineatii.

Tel Aviv – Yafo (vechiul port) a fost declarat in anul 2003 sit patrimoniu UNESCO.

Tel Aviv se afla de-a lungul litoralului mediteranean, si cu putine exceptii toate punctele sale de interes turistic se afla intr-un dreptunghi definit de mare in vest, de raul Yarkon la nord, autostrada Ayalon la est si drumul Salame in sud. Majoritatea atractiilor turistice se afla in partea vestica a acestor strazi.

Tel Aviv informatii utile

Obiective turistice in Tel Aviv

Activitati turistice ce se pot rezerva de la Zepelin Tour

Circuit religios si istoric- tur de o zi

Acest tur religios al partii de nord va ofera posibilitatea de a vizita situri de o importanta majora pentru religia crestina, dar si de interes istoric. Plecarea se face din Tel Aviv, si in drumul dumneavoastra spre Nazaret va puteti bucura de Marea Mediterana. Prima oprire se face in Nazaret, orasul unde Iisus si-a petrecut copilaria. Aici veti vizita Biserica Buna Vestire si Biserica Sf. Iosif, biserica construita peste atelierul de tamplarie al lui Iosif.
Calatoria se continua prin Kana, ajungandu-se la statiunea numita Tiberias, statiune situate pe malul vestic al Marii Galileii, cunoscuta sub numele de Lacul Kineret. De-a lungul lacului veti putea vizita Capernaum si ruinele vechii sinagogi. Tabgha, locul Miracolului cu peste si paine facut de Iisus se afla deasemenea langa lac. La intoarcere, in drumul spre Tel Aviv puteti vedea celebrul sit de botez de la raul Iordan.

Tarif: 66 euro/pers
Plecare: de la hotel la orele 7:20-7:30 AM

Tel Aviv- informatii utile

Principalul punct de intrare in Tel Aviv este Aeroportul International Ben Gurion. Acesta cuprinde toate facilitatile unui aeroport de prima clasa, inclusiv unul dintre cele mai mari mall-uri din lume Duty-free.

Aeroportul se afla in orasul Lod, la o distranta de 15 km de Tel Aviv, distranta care poate fi parcursa se poate face cu trenul sau cu taxiul de la aeroport.

Trenul este usor accesibil de la nivelul inferior Terminalului 3 al aeroportului. Acesta ajunge in diferite parti ale orasului, inclusiv in orasul Tel Aviv. Biletul cu o singura calatorie costa 12 shekel. Trenurile au program non-stop in zilele lucratorare, cu 3 trenuri pe ora si 1 tren pe timp de nopte, insa la sfarsit de saptamana si la sarbatorile evreiesti, de vine dupa-amiaza pana sambata seara, acestea nu functioneaza.
Trenurile opresc la toate cele patru statii ale Tel Aviv-ului, cu exceptia celui de noapte care opreste doar in statia Tel Aviv Merkaz/Savidor. Statiile sunt in oridinea sosirii la aeroport:
-Tel Aviv HaHagana (8 min de calatorie).
-Tel Aviv HaShalom (13 min de calatorie).
-Tel Aviv Merkaz/Savidor ( 18 min de calatorie).
-Universitatea din Tel Aviv (25 min de calatorie).

Taxiul are un program de lucru non stop de 24h pe zi, 7 zile pe saptamana, si pentru a ajunge in centrul orasului pretul aproximativ este de 140-175 shekel ( intre 30-35 euro)

Autobuzele functioneaza de la ora 05:00 si se opresc la miezul noptii. Exista autobuze de nopate care circula pana la ora 04:00.
-un singur bilet pentru oras si suburbiile apropiate costa 6.90 shekel. Biletul pentru partea Nordica ( Herzeliya, Ramat Hasharon, Kfar Saba, Ra’anana) costa 10,90 shekel.
-biletul de o zi pentru toate liniile costa mai putin decat pretul a 3 bilete, dar poate fi folosit incepand cu ora 09:00 AM. Persoanele care viziteaza orasul pentru perioade mai mari de timp, pot folosi biletele lunare, care este cel mai economic bilet de transport.
Biletele pot fi achizitionate fie de la sofer, fie din statia de autobuz.

Principalele atractii turistice:

Old Jaffa – este cel mai important punct de atractie al Tel Avivului. Este cel mai vechi port din lume, dar si un loc istoric important pentru rezidenti.
Piata Rabin- este cea mai mare piata publica a Israelului, si reprezinta locul asasinarii a lui Rabin in centrul Tel Avivului.
Tel Aviv Port – o zona comerciala din nordul Tel Aviv , cu baruri și cluburi de noapte.
Bulevardul Rothschild – Cea mai frumoasă stradă din centrul Tel Avivului, cu numeroase restaurante si cafenele, reprezentate de arhitectura Bauhaus.
Neve Tzedek – o parte istorică a orașului, cu galerii de artă și restaurante , in sudul Tel Avivului.
Universitatea din Tel Aviv – cel mai generos și frumos campus universitarl al Israelului , situat in nordul Tel Avivului .
Tel Aviv, Muzeul de Arta -cel mai mare muzeu de artă în Centrul Tel Avivului.
Muzeul de diasporei evreiești – situat la Universitatea din Tel Aviv.

Shopping:

In centru orasului se afla cel mai mare mall Azriely, primul mall construit in Tel Aviv- Dizengoff Centre si Gan Ha’ir.
Ramat Aviv mall este un mall de lux, cu magazine sofisticate si excentrice, aflandu-se in partea nordica a orasului.
Autogara Centrala reprezinta cea mai mare cladire cu chilipiruri si suveniruri.

Restaurante:

-Whitehall- deschis zilnic intre orele 12 PM si 12 AM.
-Towers , Tel Aviv- Mic dejun : Duminica – Vineri : 06:30 – 10:30. Etajul 11 al restaurantului are vedere la peisajul urban din Tel Aviv.
-Dixie –unul dintre primele restaurante din Tel – Aviv, celebru pentru a fi deschis 24/7 , servește mâncare americana , inclusiv fripturi , hamburgeri și cartofi prajiti .

Baruri/cafenele:

-Mike’s Place, situate langa Ambasada Americana, este un bar in stil american care ofera muzica live in fiecare noapte a saptamanii. Dispune de locuri in aer liber, mese de billiard si evenimente sportive televizate.
-Molly Bloom’s Irish Pub este primul pub irlandez din Tel Aviv. Pub-ul are preturi rezonabile si este destul de ocupat la sfarsit de saptamana.
-Mendalimos este un pub islandez si club de dans. Are un design de epoca, balcoane in aer liber si sunt difuzate cele mai importante jocuri sportive.
-Barbie Club, Zappa Club sunt cluburi rock ce au concerte aproape in fiecare noapte a saptamanii.
-Hazira Club- club de salsa, deschis de la 9:15PM iar petrecerea incepe in jurul orei 10:30. Pretul intrarii este de 40 shekel.