Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP

Tunisia Sousse

Sousse este la 140 km de capitala Tunis

Tunisia Sousse

Regiunea Sousse

Ofertele turistice din regiunea Sousse se concentreaza pe orasul Sousse si Port El Kantaoui.

Sousse
Sousse este un oras maritim fondat in antichitate, situat la 140 Km de Tunis, pe coasta mediteraneana a Tunisiei. Orasul Sousse a fost colonie feniciana, intrand sub dominatia Cartaginei la sfarsitul sec. VI I.Hr, apoi se aliaza cu Imperiul Roman impotriva Cartaginei si obtine statutul de oras liber (anul 146 d. Hr.) si este promovata la rang de colonie romana honoraica in timpul lui Traian (sec. II) iar la sfarsitul sec. III sub Diocletian, devine capitala Byzacenei. In secolul IV populatia este majoritar crestina iar mai tarziu primeste numele de Hunericopolis sub ocupatia vandala (sec. V) si Justianopolis sub ocupatia bizantina (sec. VI). Asediata de Ibn Al Zoubair, Justianopolis este distrusa de Okba Ibn Nafa ce a reconstruit si renumit Soussa (sec. VII). La sfarsitul sec VIII incepe constructia Ribatului. Aleasa de aglabiti ca baza pentru expeditii catre Sicilia (827), Soussa este dotata cu un arsenal asemanator celui de la Tunis. Dezvoltarea orasului devine vizibila din prima jumatate a sec. IX

Dupa Tunis si Sfax, Sousse este al treilea oras ca marima al Tunisiei, indeplinind functii multiple: capitala regiunii Sahel, port pescaresc si comercial, centru universitar si turistic. Vechile cartiere europene, cu aleile lor sobre si late, dau impresia unui oras dinamic si animat. In piata din Sousse – situata in zona veche a orasului – localnicii isi etaleaza marfurile, pe care le negociaza cu multa pricepere.

Top statiuni de vacanta in Zona Monastir din Tunisia

Obiective turistice Regiunea Monastir

Port el Kantaoui
Port el Kantaoui reprezinta zona turistica de mare clasa a industriei turismului tunisian, un loc plin de farmec, fiind amplasat la numai 8 km de Sousse. Statiunea a fost construita in anii 1970 si are un lux aparte, un complex construit în jurul unui port modern care adăposteşte peste 300 de yahturi. Hotelurile se întind de-a lungul unei străzi pavate cu piatră, care reproduce perfect atmosfera Evului Mediu.