Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Valencia

Orasul Artelor si Stiintelor

Valencia

Se stie ca pe locul unde se afla acum Valencia au poposit candva ibericii. In 138 i.H. s-au pus bazele asezarii numite Valentia, apoi romanii au colonizat regiunea, iar vestigii din acele vremuri se gasesc si astazi. Au urmat apoi vizigotii, iar maurii au ocupat orasul in 709 d.H. Influente ale culturii maure se gasesc si acum in oras

In 1094 orasul a fost recucerit de crestini, iar apoi a fost cucerit de regele Aragonului (insa nu a fost alipit acestuia) in 1238. Valencia a ramas un stat autoguvernat, avand propriul parlament. Dupa era medievala, cresterea economica a fost intrerupta de numeroase razboaie. Colapsul economic a survenit in sec XVIII, cand maurii si evreii au fost izgoniti din oras.

Cand este ideal sa vizitezi Valencia?
Primavara este un moment potrivit pentru a vizita Valencia. Natura revine la viata, iar terasele incep sa isi primeasca vizitatorii. Toamna este o alta alegere buna pentru a vizita Valencia. Vremea inca este placuta pentru plaja, iar terasele sunt deschise si pline de viata. Vara este anotimpul recomandat pentru un sejur la plaja pe minunata coasta a Valenciei. Iernile sunt blande, deci, daca va doriti un city break intr-o destinatie cu iarna mai usoara, Valencia este o destinatie potrivita. In privinta costurilor, cea mai ieftina perioada este de toamna tarziu pana primavara devreme. In luna august are loc in Valencia bataia cu rosii – festival numit Tomatina.

Atractii tuistice in Valencia

Obiective turisttice in Valencia

Cateva zile in Valencia iti vor fi de ajuns sa explorezi orasul si sa te bucuri de frumusetea lui. Puteti vizita orasul vechi (cartierul Barri del Carme), unde veti gasi multe cafenele, magazine si restaurante cu mancare traditionala. In zona numita Orasul Artelor si Stiintelor gasiti muzee moderne si interesante iar cel mai frumos punct de belvedere este din turnul Micalet – veti descoperi o panorama superba a orasului.

Mancare traditionala in Valencia
Mancarea traditionala in Valencia este paella (ee poate face cu pui, fructe de mare sau peste). Pe plaja Malvarosa sunt multe restaurante unde gasiti paella traditionala. Bucataria traditionala abunda in preparate din peste si fructe de mare, dar nici dulciurile nu sunt de ignorat. In Valencia preturile sunt accesibile, desi pana si la un restaurant ieftin, vei da cel putin pe 11 Euro pe un fel e mancare, fara a pune la socoteala bautura.

Cum se ajunge de la aeroport in Valencia
Aeroportul din Valencia este la doar 9 km de centru si este deservit atat de companii de linie, cat si de cele low-cost. De la aeroport puteti lua metroul sau autobuzul pana in Valencia.