Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Veliko Tarnovo

Vechea capitala medevala a Bulgariei, centrul vechi in patrimoniul UNESCO

Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo este un oras medieval, foarte pitoresc, situat in nordul Bulgariei, la numai 170 km de Bucuresti.

Este un important „simbol” al Bulgariei si impreuna cu regiunea Veliko Tarnovo se afla in primele 10 cele mai vizitate destinatii turistice din Europa de Est. A fost capitala celui de-al doilea Imperiu Bulgar, iar astazi s-a transformat intr-un oras turistic superb, incarcat de istorie. In 1997 Veliko Turnovo a primit Premiul „Sustainable Development” pentru Europa Centrala si de Est.

De vizitat:
– ruinele castelului Tsaravets, pe dealul cu acelasi nume, unde se gasesc palatur regal si cel patriarhal;
– Biserica Sf. Dumitru
– numeroase cladiri construite in stilul renasterii bulgare, cu o splendida panorama asupra raului Yantra

Cumparaturi:
Veliko Tarovo este o lucatie foarte buna pentru cumparaturi! Preturile sunt in general mici si veti gasi de toate, de la magazine mici de artizanat, pana la mari shopoping center-uri. Magazinele de suveniruri si galeriile de pictura le gasiti in Orasul Vechi. In Veliko Turnovo este faimoasa „Samovodska Charshia” – o strada cu mestesugari a carei traditie dateaza din secolul XIX.

Daca vremea se schimba brusc si aveti nevoie de o jacheta ieftina, „Bitaka” este locul potrivit. Este situat pe strada „Marmarliiska” si este plin de „lucruri de care ai nevoie”. Tot ce va inchiputi, puteti gasi acolo.

Atractii turistice in Veliko Tarnovo

Obiective turistice in Veliko Tarnovo

Viata de noapte:
Deoarece Veliko Turnovo este un important centru universitar, strazile sunt pline de tineri care imprima „modernitate” acestui oras medieval. Puteti gasi multe cafenele si restaurante care va ofera specialitati bulgaresti si internationale.

Dupa ce ati luat masa, va puteti petrece timpul in mod placut in unul din nenumaratele baruri din oras. Puteti alege de la o atmosfera hard rock pana la un linistit bar al carui ambient sonor este intretinut in surdina de un pian.

Imprejurimi:
Regiunea din jurul orasului Veliko Turnovo ofera privelisti deosebite. Orasul este inconjurat de vai adanci si stanci pe care se poate practica alpinismul. De asemenea exista foarte multe drumuri care se pot parcurge usor cu piciorul si care va conduc in locuri incantatoare precum satul Emen, satul Arbanassi, manastirea Dryanovo sau catre pesteri, cascade si locuri care ofera peisaje spectaculoase.

Regiunea Veliko Turnovo mai este faimoasa si pentru posibilitatile de excursii cu bicicleta si tot aici veti gasi multe rauri si lacuri foarte potrivite pentru pescuit sau inot.