Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Venetia

Venetia

Despre Venetia

Orasul Venetia si laguna au fost declarate in 1979 patrimoniu cultural al umanitatii de catre UNESCO. Venetia cuprinde 118 insule si are 354 de poduri si 177 de canale.
Sezonul de varf in Venetia este in perioada Carnavalului care are loc inainte de inceperea Postului Mare. Atmosfera de petrecere este prezenta la tot pasul, printi si printese, trubaduri si bufoni invadeaza marile piete ale orasului. La origine mastile erau folosite de persoanele influente sau calatori pentru a nu fi recunoscuti. Exista 3 tipuri principale de masti: bauta – masca de dimensiunea fetei, fara gura si cu mult sclipici; moretta – o masca ovala ce era purtata initial de femeile care mergeau la manastire, devenind faimoasa deoarece scoate in evidenta trasaturile feminine; larva – masca alba de obicei, asortata cu pelerina neagra si o palarie cu trei colturi.
Plimbarea cu gondola este scumpa dar merita. Tariful se poate negocia dar gondolierii pot reduce timpul sau omit sa va plimbe in locurile frumoase mai putin vizitate de turisti.

 

Zboruri catre Venetia

Venetia are doua Aeroporturi, Marco Polo si Treviso. Din Bucuresti puteti calatori atat cu companii low cost cat si cu companii de linie.

 

Top 10 obiective turistice in Venetia

1. Piata San Marco

Piata San Marco poate fi considerata centrul orasului si este una dintre cele mai frumoase piete din lume. In timpul zilei sute de porumbei zboara haotic dar spre seara totul se linisteste. Trebuie neaparat sa vizitati Piata San Marco atat ziua cat si seara tarziu. Gasiti aici multe restaurante scumpe dar merita sa savurati cea mai scumpa cafea sau bere in timp ce admirati Piata cu forfota ei.

 

2. Canal Grande

Canal Grande este cel mai mare canal din Venetia; de-o parte si de alta puteti admira Palatele Renascentiste precum si minunatul spectacol de culori al gondolelor si vaporaselor. Cea mai buna modalitate de a vizita Canal Grande este cu vaporasul. Cum Venetia este sinonim cu gondola, o astfel de plimbare este perfecta pe un canal interior mai putin aglomerat.

 

3. Magazinul Mauro

Magazinul Mauro (obiecte de artizanat) – figurine de sticla de Murano. Aici gasiti romantismul Venetiei departe de forfota turistilor. Proprietarul magazinului va poate sfatui in legatura cu restaurantele bune din zona si va ofera o multime de informatii utile. Bineinteles ca nu veti rezista sa nu cumparati o minunata figurina de sticla.

4. Bazilica San Marco

Bazilica San Marco este superba atat la exterior cat si in interior. Un lucru de stiut este ca nu puteti intra in interior cu rucsac, oricat de mic; cu poseta pe de alta parte puteti intra, oricat de mare :). In timpul verii trebuie sa faceti o rezervare online pentru a vedea interiorul. Daca nu sunteti interesati de obiecte culturale in general tot trebuie sa vizitati Bazilica pentru privelistea pe care o ofera de pe acoperis.

5. Palatul Ducal

Palatul Ducal a fost folosit de-a lungul timpului ca si cladire administrativa, tribunal, senat, arhiva publica si inchisoare pana la caderea Republicii Venetia din 1797. Cel mai frumos tur este vizitarea camerelor secrete, care este mai scump ce-i drept.

6. Insula Lido

Lido este o insula ce desparte Marea Adriatica de Laguna Venetia. Este un loc linistit si mult mai ieftin decat Venetia. Din Venetia se ajunge in Lido cu vaporasul in 15 min.

7. Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari

Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari a fost contruita in sec XIII si adaposteste capodopere renascentiste.

8. Ca’ Rezzonico

Ca’ Rezzonico este un minunat palat cu mobila veche si tablouri venetiene. Vizitand palatul va puteti face o idee despre viata oaminilor bogati din timpurile trecute.

9. San Rocco

San Rocco si-a castigat renumele de Capela Sixtina a Venetiei.

 

10. Piata Rialto

Piata Rialto – de aici isi fac cumparaturile venetienii. Daca sunteti matinali si mergeti la ora 7:00 veti gasi numai comerciantii si bucatarii care cumpara produsele proapete inainte de forfota diminetii tarzii.