Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Verona

Verona

Verona, orasul lui Romeo si al Julietei este considerat unul dintre cele mai romantice orase din lume. Aici are loc actiunea din piesa lui Shakespeare. Puteti vizita Casa Julietei, balconul şi chiar mormântul ei. În Casa Julietei pot fi văzute patul ei, costume şi un calculator de unde poţi trimite mesaje de dragoste. În curtea casei se află statuia în bronz a Julietei unde turistii se fotografiaza deseori atingandu-i sânul drept.

Arena este un amfiteatru roman cu o capacitate de 30.000 de spectatori, faimos pentru spectacolele şi concertele de operă. Este mai impresonant la interior decât Colosseumul din Roma, fiind al treilea ca mărime din Italia.

Biserica San Zeno Maggiore gazduieşte osemintele patronului spiritual al Veronei, San Zeno si este faimoasă prin arhitectură, dar şi pentru ca aici s-au căsătorit Romeo şi Julieta.

Biserica Anastasia este cea mai mare biserică şi una dintre cele mai vechi din Verona, fiind construita in stil gotic.

Torre dei Lamberti este un turn din care ai o vedere panoramică a oraşului. A fost construit pentru a putea fi supravegheate împrejurimile şi a anunţa eventuale dezastre ca incendiile sau atacurile veneţienilor. Datând din sec. XII, turnul a fost reparat după ce în sec. XIV a fost lovit de un fulger, iar în sec. XVIII i-a fost adăugat ceasul din vârf. Este cel mai înalt turn din Verona, avand 84 de metri. Turnul se află în Piazza delle Erbe, pe marginea căreia sunt cafenele şi terase unde poţi să mănânci lasagna sau alte specialităţi italiene, iar în centru sunt o mulţime de tarabe cu suveniruri, fructe sau legume, care înconjoară Fontana di Madonna Verona, cea mai veche şi mai cunoscută fântână din Verona.

Teatrul Roman şi Muzeul Arheologic. Teatrul Roman găzduieşte şi astăzi concerte iar la Muzeul Arheologic pot fi văzute artefacte romane descoperite în jurul Veronei (mozaicuri, monede, sculpturi). De deasupra teatrului roman, unde se află Castel San Pietro şi o privelişte superbă a oraşului din alt unghi (poza 5).

Castelvecchio, construit în sec.XIV, cu un sistem de fortificaţii şi turnuri bine conservate, legat printr-un pod de oraş care trece peste râul Adige, şi Museo di Castelvecchio, ce conţine 29 de camere cu opere de artă (sculpturi, fresce, picturi, arme) din antichitate până la anul 700 d.Cr. Castelul, construit de familia Scala, era menit să apere familia conducătoare de eventuale revolte şi de atacurile veneţiene. În sec. XX o parte a castelului, sub îndrumarea lui Carlo Scarpa, a fost amenajată în muzeu, care găzduieşte opere de artă aparţinând lui Bellini, Tiepolo sau Veronese, expoziţii temporare.

Din Bucuresti exista zbor direct low cost catre Verona, astfel achizitionat din timp, un city break la Verona cu 3 nopti de cazare si toate taxele incluse incepe de la 195 euro / persoana