Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Viena

Capitala muzicii, a cafenelelor si a patiseriilor

Viena

In anul 2001 UNESCO a inscris centrul istoric al VIENEI pe lista patrimoniului mondial, pentru urmatoarele motive: calitatile sale urbane si arhitectura sunt un martor extraordinar al unui schimb neintrerupt de valori, de-a lungul delui de-al doilea mileniu al erei noastre, orasul este o imagine vie pentru trei perioade importante ale dezvoltarii culturale si politice a Europei (Evul Mediu, perioada baroca si Grunderzeit – epoca intemeiatorilor, aproximativ ultimul sfert al secolului al XIX-lea) si, timp de secole, orasul a fost universal recunoscut ca fiind capitala muzicala a Europei.

Viena nu este doar capitala muzicii, ci si a cafenelelor si patiseriilor. Aici se afla localuri celebre precum Cafe Central. Astazi, orasul se mandreste cu 562 de cafenele, 243 de patiserii-cafenele si 1247 de baruri.

Este numit orasul parcurilor, iar cifrele nu lasa loc de indoiala – Viena este unul dintre cele mai inverzite orase ale Europei, aproximatv 199 din cei 246 kmp ai ariei metropolitane fiind acoperiti de parcuri si gradini. Partea vestica este incojurata de Wienerwald (Padurile Vienei), salvate de la defrisare in secolul al XIX-lea de catre Josef Schoffel, un precursor al ecologistilor.

Capitala Austriei se mandreste, de asemenea, cu statutul ei de singura capitala europeana producatare de vin, cu peste 700 de ha de vie. Sa adaugam ca are cea mai buna retea de transport in comun din Europa si ca, chiar si in baruri, veti fi servit cu apa plata de la robinet, pentru ca este cea mai curata apa de la robinet din Europa.

Stephansdom
Catedrala Sf Stefan este unul din obiectivele emblematice ale oraşului. Constructia sa a inceput in secolul al XII-lea, dar catedrala a fost terminata abia in anul 1433. Este unul dintre monumentele gotice de primă importanta ale Austriei. Turnul din partea de nord nu a fost finalizat, este deservit insa de un lift ce te poartă la o inaltime de 60 de metri de unde poti admira imprejurimile cladirii sacre. Imaginea acestei minunate catedrale poate fi admirată i pe moneda de 10 cenţi.

Palatul Schonbrunn
Palatul SChonbrunn a servit din secolul al XVIII-lea pana in 1918 drept resedinta de vara a familiei regale de Habsburg. 45 din cele 141 de camere ale castelului sunt deschise publicului larg. Printre acestea: camera lui Napoleon Bonaparte (Imparatul francez si-a avut resedinta aici din 1805 pana in 1809), cabinetul chinezesc, marea galerie, etc. Amenajarile interioare sunt realizate în stil rokoko.

Merita sa fie admirate de asemeni cele 60 de automobile imperiale ce formeaza parcul auto al castelului, capela si teatrul castelului. Palatul aurit este inconjurat de un parc impresionant cu gradini artistic amenajate ce fascinează prin arhitectura lor baroca ce se remarca prin aleile dispuse geometric, inaltele garduri vii, impodobitele fantani arteziene si statuile de marmura in stil clasic. Asa numita „Palmenhaus” este incepand din 1883 cea de-a treia ca marime cladire din sticla din lume. Ea adaposteste astazi un numar de 4500 de specii de plante.

Prater
Prater este un parc de distracţii urias, ce este utilizat de vienezi drept principal loc de relaxare. Cea mai apreciata atractie a parcului o constituie Roata Uriasa (Riesenrad), ce are o inaltime de 65 metri si a fost inaugurata in 1896/1897 cu ocazia sarbatoririi jubileului inscaunarii Majestatii Sale Imparatul Austriei Franz Josef. Ea a fost aproape complet distrusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial dar reconstruita după aceea.

Complexul Hofburg
Fosta resedinta a familiei imperiale, este un momento al gloriei Imperiului Habsburg. Este una dintre cele mai anumate si mai elegante zone ale Vienei, atat pe timp de zi cat si de noapte, cand fostele sali ale palatului se transforma in sali de teatru si concerte.

Scoala Spaniola de Echitatie
Scoala Saniola de Echitatie a fost infiintata in 1572. Astazi, spectacolele sunt organizate numai pentru divertisment si au devenit una dintre principalele atractii ale orasului.

Neues Rathaus (Noua Primarie)
Cladirea neogotioca, inspirata din primaria din Bruxelles, este sediul adunarii municipale si Provinciale a Vienei. In apropierea Primariei veti vedea si un birou de promovare turistica a Romaniei in Austria.

Burgtheater
Burgtheater este una dintre cele mai prestigioase scene ale lumii de limba germana.

Cladirea Secession
aceasta constructie incantatoare, realizata in 1898 ca sala de expozitii pentru artistii secession, gazduieste Friza Beethoven a lui Gustav Klimt, creata cu ocazia unei expozitii in onoarea merelui compozitor

Hotelul Sacher
In cafeneaua din incinta acestui hotel puteti savura celebra Sachertorte.

Complexul Belvedere
Complexul Belvedere a fost construit ca resedinta de vara a printului Eugen de Savoia. Adaposteste numeroase opere de arta, precum o colectie Gustav Klimt, lucrari ale lui Edvard Munch, Renoir si Monet, busturi realizate de Franz Xvier Messerschmidt, stucaturi ale lui Santino Bussi si statui de Lorenzo Mattielli.

Hundertwasser Haus
Hudertwasser Haus este un bloc al municipalitatii, realizat in 1985 de artistul Friedensreich Hundertwasser. O cladire eclectica, cu elemente maure, spaniole si venetiene, care a devenit unul dintre principalele puncte de interes ale Vienei.

UNO – City
Pe malul stang al Dunarii se inalta UNO – City, unul dintre cele 3 sedii generale ale ONU. Complexul este construit pe teritoriu international, nu austriac; oficiul sau postal are propriile timbre si stampila postala ONU. In prezent, vizitatorii se pot alatura unuia dintre tururrile cu ghid.

Alte cladiri istorice si cu o arhitectura deosebita: Parlamentul, Universitatea din Viena, Muzeul Freud, Figarohaus, Biserica Sf. Elizabeta, Biserica Sf. Petru, Coloana Ciumei (de pe Graben) , Muzeul de Istorie a Artei, Opera de stat din Viena, Cafe Museum, Academia de Arte Frumoase.

Catedrala Sf. Stefan, Palaltul Schonbrunn, Muzeul de Istorie a Artei

Obiective turistice Viena

Palatul Schonbrunn din Viena

Palatul Schonbrunn trebuia sa fie Versailles-ul Imperiului Austriac insa, in anul 1695 atunci cand Fischer von Erlach a proiectat palatul, costurile pentru ridicarea sa erau prea mari. Astfel, palatul a fost conceput initial mai mult ca resedinta de vara a Habsburgilor dar incepand cu Maria Tereza (1717-1780) a inceput si epoca de aur a Habsburgilor, ea alegandu-si ca resedinta Palatul Schonbrunn.
Pana in anul 1749 au fost refacute interioarele, au fost terminate lucrarile la galerii pentru a gazdui receptiile tinute la palat , a fost adaugat un teatru si a fost amenajat parcul (care arata asa cum arata si astazi). In parc se afla cateva statui grecesti si romane precum si constructia verde din otel (Casa palmierilor) care a fost construita in anul 1882.

Orarul Palatului Schonbrunn:
Palatul Schonbrunn este deschis in fiecare zi, inclusiv in zilele de sarbatoare nationala, dupa cum urmeaza:
Din 1 aprilie pana in 30 iunie de la ora 8:30 AM pana la ora 17:30 PM
Din 1 iulie pana in 31 august de la ora 8:30 AM pana la ora 18:30 PM
Din 1 septembrie pana in 31 octombrie de la ora 8:30 AM pana la ora 17:30 PM
Din 1 noiembrie pana in 31 martie de la ora 8:30 AM pana la ora 17:00 PM
Vanzarea biletelor incepe la ora 8:15 AM
Intrarea in zona expozitionala se face la 8:30 AM

Bilete pentru Palatul Schonbrunn:
Tur Imperial cu ghid audio – Adulti 10.50 €; copii si tineri (6-18 ani) 7.50 €; studenti (19-25 ani) si persoane cu handicap 9.50 €;
Grand Tour cu ghid audio – Adulti 13.50 €; copii si tineri (6-18 ani) 9.50 €; studenti (19-25 ani) si persoane cu handicap 12.20 €;
Grand Tour cu insotitor – Adulti 15.50 €; copii si tineri (6-18 ani) 11.00 €; studenti (19-25 ani) si persoane cu handicap 14.20 €;

 

Catedrala Sf. Stefan din Viena

Unicitatea catedralei precum si multitudinea de detalii fac din catedrala Sf Stefan, o comoara a arhitecturii. Altarele, arcadele, turnurile, imaginile: fiecare detaliu are scopul si istoria sa. Clopotul catedralei este unul din cele mai mari din lume si a fost facut din fierul obtinut dintr-un tun capturat de la turci in anul 1683. Clopotul rasuna in fiecare an in oras anuntand venirea Anului Nou. Catedrala Sf Stefan a fost de cateva ori distrusa de foc spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Dar pentru ca toata lumea a dat o mana de ajutor, catedrala a fost reconstruita in doar sapte ani: emblema Austriei si simbolul identitatii austriace a renascut inca o data din cenusa sa.

Cu aproape trei milioane de vizitatori pe an, Catedrala Sf Stefan este atractia numarul unu in oras. Puteti urca si pe catedrala: turnul sudic sau turnul nordic (Pummerin).

Tarife:
Pana in varful turnului sudic trebuiesc urcate 343 de trepte, iar taxa este de 3,5 € pentru adulti, 2 € pentru copii intre 15-18 ani si 1 € pentru copii intre 6-14 ani.
Pentru a urca in turnul nordic (Pummerin) trebuie sa platiti o taxa de 4,5 € pentru adulti, 1,5 € pentru copii intre 6-15 ani si 0,5 € pentru copii mai mici de 6 ani.

Orar:
Este deschis de luni pana sambata
Programul este din aprilie pana in octombrie de la ora 8:30 la 17:30, in lunile iulie si august intre 8:30 si 18:00 iar intre noiembrie si martie intre 8:30 si 17:00.

Adresa:
Stephansplatz, Viena, Austria

Transport:
Autobuz: 1A, 2A or 3A
Metrou: Stephansplatz

 

Muzeul de Istorie a Artei din Viena

Muzeul de Istorie a Artei (Kunsthistorisches Museum), gazduit de o cladire de pe Bulevardul Ring ce aduce cu un palat este unul dintre cele mai importante muzee de arta si arta decorativa din lume. Cladirea in care se afla este ea insasi un obiectiv turistic.
Colectiile muzeului sunt: Egipt si din Orientul Apropiat; Grecia si Roma Antica; Sculptura si Arta Decorativa, Colectia de Numismatica si Biblioteca. Interiorul cladirii este si el spectaculos fiind decorat cu marmura, si multe ornamente aurite sau picturi. Cladirea are deasupra sa un dom ce ajunge la o inaltime de 60 de metri.

Muzeul dispune si de o intrare speciala pentru persoanele cu handicap, la cladirea 5 unde exista un lift.

Tarife:
Adulti: € 10,00
Bilet Redus*: € 7,50
Bilet cu Viena Card: € 9,00
Bilet pt familie ** € 20,00
Grup de 10 persoane sau mai mare: € 7,00
Tur cu ghid: € 3,00
Elevi***: € 3,50
Pt copii sub 6 ani acces gratuit.
Este posibila plata cu cardul.
Sunt disponibile si ghiduri audio (Germana, engleza, italiana si franceza) iar pretul lor este de € 3,00

Orar:
de marti pana duminica: 10:00 AM – 18:00 PM;
joi: 10:00 AM – 21:00 PM.

Transport:
Metrou: Museumsquartier (U2); Volkstheater (U2, U3);
Autobuze si tramvaie (Burgring – 1, 2, D, 2A, 57A, N25, N26, N36, N38, N58, N60, N66, N67).

 

Primaria din Viena- Rathaus Vienna

Primaria din Viena este una dintre cele mai frumoase cladiri din multitudinea de frumuseti arhitecturale pe care le are acest oras. Proiectata de arhitectul Friedrich Schmidt, cladirea a fost inaltata intre anii 1872 si 1883. Arhitectura de pe Bulevardul Ring este foarte variata din punct de vedere al stilurilor arhitectonice folosite si incarcata de istorie; de-a lungul timpului aceasta imbinare a devenit un stil arhitectonic in felul sau. Cu toate acestea, pentru cladirea primariei, arhitectul a folosit un singur stil dintr-o epoca aparte.

Opera de Stat din Viena

Opera de Stat din Viena (Wiener Staatsoper) este una dintre cele mai importante opere din lume, unde sunt prezentate o varietate de specatacole de opera si balet la cel mai inalt nivel artistic. Opera este situata in districtul 1 al Vienei, la capatul de sud al Karntnerstrasse. Cladirea Operei din Viena este un obiectiv turistic din punct de vedere artistic dar si arhitectural. A fost construita intre 1861 si 1869 de catre arhitectii August von Sicardsburg si Eduard van der Null.
Muzeul Operei de Stat din Viena, ofera mai multe informatii despre istoria institutiei si reuseste sa-i farmece cu adevarat pe iubitorii operei ca stil muzical si manifestare artistica.
Adresa:
Muzeul este situat la urmatoarea adresa: 1., Hanuschhof Hanuschgasse / Goethegasse 1.
Orar:
Este deschis de marti pana duminica de la 10:00 la 18:00.
Tarife:
Bilet normal: 3 €
Bilet combinat cu ghid audio: 6.5 €
Bilet combinat cu ghid audio si acces la Muzeul Teatrului: 8 €
Bilet combinat cu Muzeul Teatrului: 4.5 €
Transport:
Metrou: Karlsplatz (U1, U2, U4)

Activitati optionale ce le puteti rezerva de la Zepelin Tour (tariful nu include taxa de rezervare, 5 euro/persoana):

Turul orasului
Sari peste coada de la palatul Schonbrunn si viziteaza toate locatiile istorice ale Vienei.Mergand pe Ringstrasse, vei admira arhitectura spectaculoasa a muzeului MAK, si a Operei de Stat Veneze. Viziteaza cele mai semnificative muzee, incluzand Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul de Istorie Naturala, si multe alte obiective. Poti avea ocazia de a visita si Palaul Belvedere. Cea mai importanta parte a turului va fi vizitarea expozitiei palatului Schonbrunn.

Punct de intalnire: Studtiroler Platz, Wierdner Gurtel Laxenburger Strasse (autobuzul are imprimata sigla „Vienna Sightseeing Tours)

Durata este de 3 ore.
Turul incepe zilnic de pe data de 1 aprilie pana pe data de 31 octombrie, zilnic de la orele 9:45, 10:45, si 14:45, iar de pe 1 noiembrie pana pe 31 martie zilnic de la orele 9:45 si 14:00.

Limbi de ghidaj:
– in extrasezon, de la 9:45 (engleza, franceza, germana, italiaza si spaniola), 10:45 (Engleza si germana) de la 14:45 (engleza, franceza, germana, italiana si spaniola).
– In afara sezonului, de la 9:45 (engleza, franceza, germana, italiana si spaniola) iar e la 14:00 (engleza si germana).
Tarif: 40 euro/pers

Padurile Vienei- Mayerling

Calatoreste catre padurile seculare si romantice din imprejurimile Vienei, vizitand locuri cae dateaza din perioada medievala, unde poti face o plimbare cu barca pe cel mai mare lac subteran din Europa. Apoi poti vizita manastirea Heiligenkreutz.

Punct de intalnire: Sudtiroler Platz- Wiedner Gurtel? Laxemburger Strasse (autobuzul are imprimata sigla ” Viena, turul orasului)
Durata traseului este de 4 ore.
Excursia este valabila incepand cu data de 1 aprilie pana pe 7 octombrie zilnic de la ora 9:45. De la 9 octombrie pana pe 31 matrie, se poate pleca duminica, marti, joi si vineri de la ora 9:45.
Limbi de ghidaj: engleza, germana, franceza, italiana si spaniola.
Tarif: 48 euro/ persoana

Concert Mozart in costume istorice

Lasati-ne sa te transportam inapoi in timp, in zilele Imperiului Habsburgic cand Wolfgang Amadeus Mozart a compus cateva dintre operele sale. Urmareste cum Orchestra Vieneza Mozart readuce la viata secolul 18, purtand costule din acea era.
Bucura-te de cina la faimosul restaurant Augustinerkeller inainte de a intra in sala de concert.
Punctul de intalnire: In fata restaurantului Augustinerkeller la Albertinaplatz la ora 6:30. Dupa cina, veti merge la cncertul care va incepe la ora 8:15. Turul este tinut in limbile engleza si germana.
Tarif: 56 euro/persoana