Noi, Zepelinii, suntem călători pasionați și
avem o experiență în turism de peste 10 ani.
Vino cu noi într-o călătorie de poveste!

Oferte noi

☆ Disneyland Paris Iulie 2022
☆ Piata de Craciun la Viena
☆ Circuit Iordania
☆ Zbor cu balonul in Cappadocia

GO UP
Image Alt

Zanzibar

Numita si Insula Condimentelor

Zanzibar

Zanzibar este o insula ce face parte din Republica Tanzania, situata in Oceanul Indian, la aproximativ 6 grade sud de Ecuator. Numele insulei este derivat de la cuvintele persane „zang-bar” care se traduc ca si „coasta neagra”. Aceasta este o destinatie ideala pentru cea mai mare parte a anului, exceptie facand lunile aprilie si mai care sunt lunile cu cele mai multe precipitatii.

Aeroportul principal din Zanzibar este numit Aeroportul International Zanzibar. Acesta a reusit sa primeasca avioane cu numar mare de pasageri din anul 2011. Deja de la sfarsitul anului 2013 numarul pasagerilor a crescut la 1.5 milioane pe an.

In aceasta destinatie exotica poti inota in apele turcoaz, poti savuta un cocktail si te poti bronza pe plajele cu nisipuri fine, sau te poti bucura de cea mai diversa viata subacvatica si de cele mai colorate recife de corali. Zanzibar este renumit pentru locurile cele mai bune pentru scufundari din lume. Aici poti face scuba diving, snorkelling, windsurfing, waterskiing, poti inota alaturi de delfini sau poti pescui.

Cel mai faimos eveniment din Zanzibar este Festivalul Internațional de Film Zanzibar, cunoscut și ca Festivalul țărilor Dhow.

Atractii turistice in Zanzibar

Obiective turistice in Zanzibar

1. Stone Town este inima insulei. Aici va puteti pierde in magia locului ce imbina aleile pavate, cladirile arabe vechi si mirosurile de cafea si de condimente. Te poti bucura de cultura locala savurand o cafea de la un vanzator local, sau va puteti plimba prin oras luand astfel pulsul acestuia.

2. Jozani este ultima padure de indigeni ramasa in Zanzibar. Situata in interiorul Golfului Chwaka, zona se inunta uneori astfel creand conditii de dezvoltare pentru mai multi copaci deosebiti si ferigi.

3. Muzeul Palatului, cunoscut si sub numele de Palatul Sultanilor este cea mai istorica cladire din Stone Town si este o atractie care trebuie neaparat vizitata. Acesta este situat pe malul apei si a fost construit in secolul al XIX-lea pentru sultan si pentru familia sa.

4. Vechiul Fort este cea mai veche cladire din Stone Town. Este situat pe malul marii, in fata Gradinii Forodhani. Acesta a fost construit in secolul al XVII-lea cu scopul de a feri insula de atacurile portugheze. In ziua de azi fortul reprezinta una dintre cele mai importante atractii din Stone Town.